Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 89, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Приоритет ни е овладяването на здравната, икономическата и социалната криза

БСП: Приоритет ни е овладяването на здравната, икономическата и социалната криза

Най-важното в момента е отс­т­раняването на модела на ГЕРБ, защото той е олицет­ворение на зад­кулисието и коруп­цията, които са обзели дър­жавата ни и за да може да се случи нещо положително в Бъл­гария, то първо трябва да бъде пос­тиг­ната тази цел.“ Това заяви народ­ният пред­с­тавител от БСП Христо Проданов по повод пър­вото заседание на 45-тото Народно съб­рание в ефира на БТВ.

БСП има няколко приоритета, които Ирена Анас­тасова посочи по Нова телевизия: „Пър­вият е овладяване на здрав­ната, икономическа и социална криза. Вторият е отчет на изпъл­нението на бюджета, ревизия на всички сделки и наз­начения, и раз­бира се, приемане на Плана за въз­с­тановяване и раз­витие, което е жиз­нено важно за страната.“

По думите й Цвета Караян­чева е олицет­ворение точно на това потъп­к­ване на пар­ламен­таризма, затова БСП няма да я под­к­репи. „За година и половина тя не можа да отс­тои позицията си на пред­седател на пар­ламента и да доведе министър-председателя в Народ­ното съб­рание“, каза още Ирена Анас­тасова.

В момента някои от хората отново са на улицата, защото не вяр­ват, че този пар­ламент ще успее да промени начина на управ­ление, затова сега е ред на новоиз­б­раните депутати да покажат на всички бъл­гар­ски граж­дани, че имаме визия, въз­мож­ност и желание да съз­дадем нов модел на управ­ление, в който има реално раз­деление на влас­тите и предим­с­тво на пар­ламен­тар­ната инс­титуция, която е записана в Кон­с­титуцията като основна“, обясни депутатът от левицата.

Пред­ложеният от БСП за зам.-председател на Народ­ното съб­рание Крис­тиан Вигенин бе категоричен, че твърде голям брой хора на тези избори казаха, че не искат повече ГЕРБ и тях­ното управ­ление, а ако имаше и най-малкият шанс да има тяхно правител­с­тво, то министър-председател щеше да е отново Борисов.

В ефира на БНТ Вигенин заяви: „Този пар­ламент има шанс да бъде работещ, защото в него не се очер­тава желязно мнозин­с­тво, както беше в предиш­ните. Тогава беше ясно, че как­вото реши управ­ляващата пар­тия, това ще бъде прието.“ Той добави, че това ще бъде пар­ламент, в който ще се тър­сят най-добрите решения и около най-доброто ще се намират мнозин­с­т­вата. „БСП е част от мнозин­с­т­вото, което се фор­мира в този пар­ламент, което е срещу досегаш­ната политика и този модел“, каза още той.

България

Пенсионерски геноцид

Пенсионерски геноцид

След цял един месец – през който къд­реха избор­ния закон — нак­рая се сетиха за бъл­гар­с­ките бед­няци.

Обаче заседанието на Пар­ламента доникъде н…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Русия спира полетите за своите туристи до България

Русия спира полетите за своите туристи до България

Туроператорите имат информация от руски граждани, че в момента българското посолство в Москва не издава визи

Русия спира полетите на своите т…

Прочети още:

Loading...

Култура

Честваме 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

На големия хрис­тиян­ски праз­ник Гер­гьов­ден незаб­равимата Гена Димит­рова щеше да навърши 80 години. За жалост тя си отиде без време през 2005

Прочети още:

Loading...

Спорт

Вицепрезидент на БФС се нахвърли на Бербатов

Вицепрезидент на БФС се нахвърли на Бербатов

Борислав Михайлов беше принуден да подаде оставка, разкри Йордан Лечков

Вицеп­резиден­тът на БФС Йор­дан Леч­ков атакува Димитър Бер­батов при гос…

Прочети още:

Loading...

Свят

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Франция разреши по-широк обхват за прилагане на препаратите

Лицата над 16 години и тези, които вече са получили една или две дози, както и те…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...