Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 74, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалистът Филип Попов е най-активният депутат в пленарната зала

Социалистът Филип Попов е най-активният депутат в пленарната зала

Социалистът Филип Попов е най-активният депутат в пленарната зала

Броени часове остават до прощал­ната снимка на депутатите от 44-то Народно съб­рание. Ман­датът му изтича на 26 март, но по традиция народ­ните пред­с­тавители ще излязат във вакан­ция за предиз­бор­ната кам­пания.  А краят на всеки пар­ламент е време за рав­нос­метка.

485 са пленар­ните заседания в ман­дата на това Народно съб­рание. Не е изненада, че най много отсъс­т­вия е нат­рупал народ­ният пред­с­тавител от ДПС Делян Пеев­ски  - 479.  Интересна е статис­тиката за най-много изказ­вания от пар­ламен­тар­ната трибуна. Оказва се, че рекор­дьор по актив­ност е видин­с­кият депутат от БСП Филип Попов. За четири години и 485 заседания едно от ост­риетата на левицата е  взимал думата 625 пъти!

Самият Попов споделя, че причината за тази актив­ност е неп­римиримостта му към неп­рав­дите, които тихомъл­ком са били внасяни за гласуване. „Нат­рупаният през годините опит, както и фак­тът, че Видин­с­кият регион е бук­вално изос­тавен и реп­ресиран от управ­лението на  Борисов, са причината за тази моя актив­ност“, казва депутатът.  И допълва, че управ­лението на ГЕРБ може да бъде описано само с една дума — срутище. Той недоумява как в една пар­ламен­тарна репуб­лика премиерът почти през цялото време е отсъс­т­вал от пар­ламен­таризма. „Във всяко едно изказ­ване съм се ръководил от общата неп­римиримост на БСП. Четири години, неот­с­тъпно и пос­ледователно, водехме политика за слагане на край на паралел­ната дър­жава и зад­кулисието“, заявява Филип Попов.

Освен становища по законоп­роекти и решения на пар­ламента, депутатът от БСП е автор и на десетки питания към минис­т­рите на кабинета „Борисов-3”. Почти всички от тях касаят управ­лен­ски решения, свър­зани с род­ния му Видин и областта. Филип Попов заяви: „Сега е времето да мис­лим. Промяната започна от нас самите – в БСП започ­нахме реформа, която да скъса със зад­кулисието, с договор­ките и упот­ребата на пар­тията и дър­жавата за лични цели, за биз­нес интереси и за кариерис­тични амбиции. Отс­тояхме тази позиция и сега тръг­ваме с чист образ пред бъл­гар­с­ките граж­дани и претен­дираме за промяна на този модел на управ­ление“.

Да отидеш да гласуваш не е по-опасно от това да отидеш на пазар. Как­вото и да си говорим, БСП е един­с­т­вената пар­тия която има капацитета да изрине срутището от властта“, категоричен е Филип Попов.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Котка, спасила човек, бе назначена за временен полицейски началник

Полицейс­кото управ­ление на япон­с­кия град Тояма наз­начи за един ден за свой начал­ник кот­ката Коко, която миналата година помогна да бъде спас…

Прочети още:

Loading...

Земеделие