Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет26022021

Брой 40, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Удължиха извънредната обстановка до 30 април

Удължиха извънредната обстановка до 30 април

Удължиха извънредната обстановка до 30 април

Собствениците на заведения се отказаха от намерението си да отворят протестно

Министър-председателят Бойко Борисов свика вчера извън­редно правител­с­т­вено заседание, на което беше взето решение за удъл­жаване на срока на извън­ред­ната епидемична обс­тановка до 30 април, съобщи прес­служ­бата на кабинета. Премиерът е раз­поредил на минис­търа на здравеопаз­ването проф. Кос­тадин Ангелов да изготви заповед, в която ясно да бъдат раз­писани сроковете за поетап­ното раз­х­лаб­ване на мер­ките. По отношение на работата на рес­торан­тите, заведенията и нощ­ните клубове Борисов е изис­кал от здрав­ния минис­тър да проведе среща с техни пред­с­тавители и да обсъдят въз­мож­ните решения за бранша. Един от въз­мож­ните варианти е те да отворят още в началото на фев­руари при 50 на сто капацитет и с работно време до 22.30 часа, като в този случай рис­кът е те отново да бъдат зат­ворени при влошаване на епидемич­ната обс­тановка.

Друг вариант за рес­торан­тите, заведенията и нощ­ните клубове е да отворят от 1 март, като до тогава се под­к­репят със сред­с­тва, отпус­нати с нотификация, се посочва още в съоб­щението.

Меж­дув­ременно соб­с­т­вениците на заведения се отказаха от намерението си да отворят протес­тно, съобщи Топновини.бг. Като причина за това пред­седателят на Бъл­гар­с­ката асоциация на заведенията Ричард Алибегов посочи, че не искат здрав­ният минис­тър “да ги сочи с пръст“, като винов­ници при евен­туално поредно повишаване на новите случаи на Covid-19. През пос­лед­ните 24 часа у нас са регис­т­рирани 772 нови случая на коронавирус при нап­равени 13 540 теста, сочат дан­ните от Един­ния инфор­мационен пор­тал. Това означава, че 5,7% от взетите проби са дали положителен резул­тат. 3321 от тес­товете са по метода PCR, a останалите 1307 са бързи антигенни тес­тове. Жер­т­вите на болестта у нас станаха 8880, 60 от които са от пос­лед­ното денонощие. До момента срещу Covid-19 у нас са вак­синирани 26 798. През пос­лед­ното денонощие са извър­шени 655 имунизации — 584 с вак­сината на “Пфайзер/БионТех“ и 71 с тази на “Модерна“.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Лудогорец разполага с добри футболисти, но аз познавам техните слабости, обяви Бруно Акрапович

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че ня…

Прочети още:

Loading...

Свят

“Дейли Мирър“: Нов лидер на “Ал Кайда“ подготвя атентати

“Ал Кайда“ вероятно под­готвя атен­тати, подобни на тези от 11 сеп­тем­ври 2001 г.“, пише британ­с­кият в. “Дейли мирър“, пише Епицен­тър.

Според из…

Прочети още:

Loading...

Земеделие