Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря03032021

Брой 43, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Зимата напомня за себе си в следващите два дни

Зимата напомня за себе си в следващите два дни

Зимата напомня за себе си в следващите два дни

Пореден епизод на зима 2021 се очаква да започне във втор­ник и да продължи около 48 часа. Пор­ция студен въз­дух от арк­тичес­ките ширини е на път да обх­ване от северозапад почти цялата страна. В същото време над Бал­каните ще нах­луе влага от Средизем­номорието, която ще донесе пов­семес­тни валежи, предава Нова тв.

Снеговалежите ще започ­нат още през нощта и призори във втор­ник от северозапад. До обяд ще обх­ванат в раз­лична степен Западна и Северна Бъл­гария. В източ­ните райони на страната ще завали дъжд, който по-късно с падането на тем­пературите ще премине в сняг.

Интен­зивен снеговалеж се очаква в по-късните часове във втор­ник и в нощта срещу сряда, когато студеният въз­дух ще обх­ване дори Чер­номорието. В сряда преди обяд от запад на изток валежите ще започ­нат да намаляват и да спират. Най-късно това ще се случи в Североиз­точна Бъл­гария.

Има условия в след­ващите 48 часа да се нат­рупа снежна пок­ривка около и над 20 сан­тиметра в Пред­бал­кана, кот­ловините южно от Бал­кана, в Североиз­точна Бъл­гария. На югоиз­ток ще се излее солидно количес­тво дъжд. В някои райони на облас­тите Бур­гас, Ямбол, Хас­ково и Кър­джали метеорологич­ните модели пред­виж­дат до 80100 литра на квад­ратен метър за двата дни.

Тем­пературите ще пад­нат осезаемо от сряда до петък. Днев­ните ще се колебаят около нулата, а сут­рин и вечер – в интер­вала минус 5 – минус 10 в някои райони.

В планините снеговалежите ще са обилни в масивите на Югозапад, в Стара планина и Родопите. Втор­ник вечерта се очак­ват снеговалежи и на изток – в Стран­жда и Сакар. По планин­с­ките проходи и пътища са въз­можни услож­нения в трафика. Вятърът ще съз­дава пред­пос­тавки за наявявания, нис­ките тем­ператури – за обледеняване.

 

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие