Вестник Земя

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Александър Симов: Интервюто на Борисов пред ФАЦ е патология

Александър Симов: Интервюто на Борисов пред ФАЦ е патология

Александър Симов: Интервюто на Борисов пред ФАЦ е патология

Като шекспирова трагедия определи говорителят на ПГ на левицата думите на премиера, че не поглеждал жени и се страхувал от руски шпиони

Като „патология“ определи в свой пост във Фейс­бук Алек­сан­дър Симов интер­вюто на премиера Борисов пред „Фран­к­фур­тер Алгемайне Цай­тунг“.

Говорителят на депутатите-социалисти написа по повода: “То е такъв миш-маш от дивотии, лъжи, заб­луди и кон­с­пирации, че всеки автор в групата “Измамата Ковид-19“ би получил инсулт от завист. Аз лично раз­б­рах след­ното — Борисов вече не пог­леж­дал жени, защото го прес­лед­вали руски шпиони, децата им и Румен Радев. Шек­с­пирова трагедия!“.

В осмиващия премиер­с­кото интервю пост на Симов, депутатът от левицата пише още: „Но, един елемент в това интервю ме озадачава като пъзел. Според психоаналитич­ните отк­ровения на Борисов “красива жена много лесно може да преодолее защитата ми“. Нещо повече — той бук­вално си приз­нава как давал указания да пус­кат красивите дами дори, когато той не бил там, а имал да “дава интервю“ (раз­бира се, че ще е интервю, той друго едва ли работи) и така една от тях като Мата Хари му прави пос­танов­ката с кюл­четата, еврото, пис­толета и крема срещу гъбички. А ПИК вед­нага след това пус­кат статия: “Това ли е Мата Хари, която под­пали Бъл­гария с ком­п­роматите от спал­нята на Борисов?“. И в тек­ста е посочено кон­к­ретно име — Хрис­тина Бобокова, жената на Пламен Бобоков. Нямам пред­с­тава вярно ли е това или не, а и дъл­боко не ме интересува. Просто ми е чудно как някой може да смята, че такава статия оневинява премиера. Това, че е има връзка със съп­ругата на едър биз­нес­мен си е нап­раво повод за прокурор­ска проверка. Красивите дами му преодолявали лесно защитата, нали така? Е, как да сме сигурни, че не са го преодолели да помага на биз­неса на съп­руга, а?“  

С тънка ирония депутатът-журналист финализира поста си: „Както и да е — надявам се след това интервю скоро да не срещам гер­манци. Няма да мога да ги гледам в очите, защото те вече ще знаят нашата най-срамна и мрачна тайна. А именно какъв премиер си имаме“.

Това е тежък пробив в сис­темата на национал­ната ни сигур­ност

„Твър­дението на Борисов пред ФАЦ, че “красива жена много лесно преодолява защитата ми“ и тези жени не под­лежат на проверка при посещенията си при премиера, на мен ми говори за  тежък пробив в сис­темата на национал­ната ни сигур­ност и необ­ходимост от много сериозна проверка от съот­вет­ните органи“, написа във Фейс­бук заместник-председателят на Национал­ния съвет на БСП Атанас Зафиров. Социалис­тът твърди в поста си, че темата не е никак безобидна: „В друга дър­жава би предиз­викала взрив от въз­мущение и реак­ции“. „Не е нужно да си екс­перт, за да си наясно с какво количес­тво инфор­мация, в т. ч. и на раз­лични носители борави един премиер денонощно и какви проб­леми би предиз­викал един нерег­ламен­тиран дос­тъп до такава инфор­мация“, посочва Атанас Зафиров, който е и пред­седател на Съвета по отб­рана към Национал­ния съвет на БСП.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие