Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 114, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова за проф. Стоян Михайлов: Живя достойно, творчески, с идеализъм

Корнелия Нинова за проф. Стоян Михайлов: Живя достойно, творчески, с идеализъм

Корнелия Нинова за проф. Стоян Михайлов: Живя достойно, творчески, с идеализъм

В съболед­нователен адрес до близ­ките, колегите и приятелите на починалия на 23 октом­ври социолог и общес­т­веник проф. Стоян Михай­лов лидер­ката на БСП Кор­нелия Нинова написа: „Поз­волете ми от името на Национал­ния съвет на Бъл­гар­с­ката социалис­тическа пар­тия и на Пар­ламен­тар­ната група БСП ЗА БЪЛ­ГАРИЯ, както и от свое име да изкажа иск­рените си съболез­нования по повод кон­чината на големия бъл­гар­ски учен, политик и дър­жав­ник проф. Стоян Михай­лов.

Той бе един от съз­дателите на бъл­гар­с­ката социология, професор в СУ „Климент Охрид­ски“, член-кореспондент на БАН и висш пар­тиен ръководител, народен пред­с­тавител в четири със­тава на бъл­гар­с­кия пар­ламент, депутат в Сед­мото Велико народно съб­рание, вицеп­ремиер на Бъл­гария през 19891990 г.

Проф. Стоян Михай­лов изживя дос­тоен и наситен със съдър­жание, твор­чес­тво и идеализъм живот. Той бе сред мал­цината днешни бъл­гар­ски политически дейци със соб­с­т­вени виж­дания за пътя на Бъл­гария в най-новата ни история, който не изневери на морала и прин­ципите на социал­ната справедливост.Обичан и уважаван от колеги, близки и приятели проф. Стоян Михай­лов ще остане в спомените ни като човек служил без­корис­тно и всеот­дайно на родината си, носител на богата духов­ност, отк­рит и диалогичен с хората. Днес се прощаваме с твореца, общес­т­веника и политика Стоян Михай­лов, но делото му и ще бъде продъл­жено от неговите деца, внуци, ученици и пос­ледователи.

Пок­лон пред свет­лата му памет!”, написа Кор­нелия Нинова до опечалените близки на проф. Стоян Михай­лов.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Португалия се развихри преди Евро 2020

Португалия се развихри преди Евро 2020

Европейс­кият шам­пион Пор­тугалия победи Израел с 4:0 в пос­лед­ната си кон­т­рола преди началото на Евро 2020, което ще се проведе от 11 юни …

Прочети още:

Loading...

Свят

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Индия регистрира световен рекорд по брой на смъртните случаи от COVID-19 за един ден

Дания обяви вчера пос­лед­ните етапи от плана си за отмяна…

Прочети още:

Loading...

Земеделие