Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря28102020

Брой 207, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалист: ГЕРБ цели да се предизвика изборен хаос

Социалист: ГЕРБ цели да се предизвика изборен хаос

Социалист: ГЕРБ цели да се предизвика изборен хаос

Това, което управ­ляващото мнозин­с­тво прие миналата сед­мица с новия Изборен кодекс, е въз­можно най-лошият вариант. Гласуването еднов­ременно с хар­тия и с машини ще доведе до хаос в избор­ния процес. Освен това, дър­жавата е вдиг­нала ръце от всичко. Отговор­ник за провеж­дането на изборите, за закупуването или наемането на машини — всичко е в ръцете на ЦИК. В момента се търси неин пред­седател — изкупител­ната жер­тва, която да е виновна за бър­котията на след­ващите избори. Целта на Борисов и на управ­ляваната от него пар­тия е точно това — да се съз­даде този хаос, за да се опитат да се въз­п­роиз­ведат на след­ващите избори.“ Това каза заместник-председателят на ПГ на “БСП за Бъл­гария“ Христо Проданов пред БНТ.

“Ние не искаме под­мяна, а искаме промяна — промяна на модела, по който се управ­лява Бъл­гария. Какво значи екс­пер­тно правител­с­тво в ситуация, в която мнозин­с­т­вото в Народ­ното съб­рание е същото, а правител­с­т­вото е абсолютно зависимо от него?“, комен­тира Проданов. Според него пред­ложението за екс­пер­тно правител­с­тво е пус­кане на поред­ната димка за печелене на политическо време и това мнозин­с­тво да изкара ман­дата си.

По думите на Проданов президен­тът е нап­равил дос­тоен комен­тар, че трябва първо да стане ясна истината за кюл­четата в нощ­ното шкафче преди да започне да се води диалог. Социалис­тът смята, че по-голям проб­лем от инс­титуционал­ното раз­деление е раз­делението между власт и народ. “Когато властта се е самозаб­равила и хората искат ней­ната оставка, то тя трябва незабавно да бъде подадена“, отбеляза той.

“Бъл­гария от повече от 10 години е член на ЕС. Спом­няте си, че когато се присъединявахме, се опит­вахме да не ни раз­г­леж­дат в пакет с румън­ците, защото бяхме доста по-напред от тях и те ни дър­паха надолу. Това, което се случва след 10 години член­с­тво и 10 години управ­ление на ГЕРБ — румън­ците ни изп­ревариха по всички показатели почти двойно. Това е един­с­т­вената реална оценка за това какво нап­рави това управ­ление“, категоричен е Христо Проданов.

България

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

42-ма души са загубили бит­ката с коронавируса през пос­лед­ното денонощие. 2 243 са новите случаи при нап­равени малко над 7 600 PCR теста, кое…

Прочети още:

Loading...

Култура

Започва символично издание на фестивала в Кан

Кинофес­т­валът в Кан, който отмениха през пролетта заради пан­демията от Covid-19, организира сим­волично трид­невно мини издание с прожек­ция на…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Рома отрази уволнението на треньора на ЦСКА

След­ващият съпер­ник на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа Рома отрази раз­дялата на клуба от “Бъл­гар­ска армия“ с досегаш­ния нас­тав­ник Стаме…

Прочети още:

Loading...

Свят

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Допит­ване, пред­с­тавено в мес­тни медии, определи десетте най-дразнещи пос­тъпки за бел­гий­ците по време на епидемия, предаде БТА.

На първо място…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...