Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП поиска извънредно заседание на НС: Искаме прозрачност за всеки изхарчен лев!

БСП поиска извънредно заседание на НС: Искаме прозрачност за всеки изхарчен лев!

БСП поиска извънредно заседание на НС: Искаме прозрачност за всеки изхарчен лев!

Мачкането на несъгласните и погазването на парламентаризма са емблемите на Модела „ГЕРБ”, категорични са социалистите

Нас­тояваме за проз­рач­ност в хар­ченето на всеки лев, пред­видимост за икономиката и грижа за хората. Това каза лидерът на БСП Кор­нелия Нинова по време на прес­кон­ферен­ция, предаде репор­тер на Аген­ция “Фокус“. “Пос­ледиците от кризата COVID-19 са тежки за икономиката и домакин­с­т­вата. Пос­лед­ният месец премиерът Борисов обеща и раз­даде близо 2 млрд. лв. без план без стратегия извън пар­ламен­тар­ния ред в пар­ламен­тар­ната репуб­лика само и само да потуши недовол­с­т­вото срещу себе си и правител­с­т­вото и за своето лично спасение. Това са парите на всички бъл­гари и искаме гаран­ции, че те ще стиг­нат до хората и реал­ната икономика, а няма да потънат в нечие чек­ме­дже и до приб­лижените до властта фирми. Искаме ясен отчет какво е със­тоянието на бюджета и прог­нози за есента и зимата“, каза още Нинова. На въп­рос дали БСП ще под­к­репи актуализация на бюджета, Нинова поясни, че много зависи какво ще внесат управ­ляващите. “Политичес­кото основание, че един човек години наред, включително и сега, когато е много тежко със­тоянието заради кризата и се задават много сериозни проб­леми, решава еднолично, самос­тоятелно как да се хар­чат парите обик­новено за пар­тийни, лични и предиз­борни цели“, каза още Нинова. Тя обясни, че именно за това БСП нас­тоява да се нап­рави по законовия ред в пар­ламента и да има право опозицията да внесе своите пред­ложения.

Попитана дали актуализацията на бюджета може да изчака до сеп­тем­ври, Кор­нелия Нинова попита дали фалиращите фирми могат да изчакат до сеп­тем­ври да се задъл­бочават още проб­лемите в икономиката, дали стотиците хиляди без­работни, които останаха на улицата или в бюрата по труда могат да чакат до сеп­тем­ври. Нап­ротив тези мерки закъс­няха.

За пос­лед­ните 10 години много пъти сме били свидетели на посегател­с­тво срещу свободата на словото, цен­зура, натиск, сплаш­ване и побой над жур­налисти. Вчера бяха минати всички граници. На официално мероп­риятие на управ­ляващата пар­тия, която държи всички лос­тове на властта, се стигна се до това да не може да се осигури сигур­ност на хората и върху тях да се нанася побой. Има очевидни записи на жур­налис­тите, че биячите се поз­нават с пред­с­тавители на пар­тия ГЕРБ. Цен­зурата и бухал­ката за всеки инакомис­лещ и свободен човек, който изразява мнението си, не за първи път се пус­кат в дейс­т­вие, пак със същата цел – охрана на еднолич­ната власт. Това са две харак­терис­тики на управ­лението през пос­лед­ните години, на което е време да се сложи край и да се започне с промяната в Бъл­гария.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...