Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25012021

Брой 16, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Кирил Добрев: Антикризисните пари ще отидат във фирмите за бързи кредити, а не при хората

Кирил Добрев: Антикризисните пари ще отидат във фирмите за бързи кредити, а не при хората

“Абсур­дно е мораториумът върху начис­ляването на лихви по кредити във връзка с корона вируса да не се отнася за фир­мите за бързи кредити.Така има опас­ност голяма част от антик­ризис­ния ресурс да отиде в джоба точно на тези фирми, а не в на бъл­гарина. Естес­т­вено асоциацията на “лих­варите” приема решението за “правилно” и почти благодариха на БНБ за това”. Това написа във Фейс­бук зам.-председателят на НС на БСП Кирил Доб­рев.

Уважаеми управ­ляващи, не е трудно да се пред­види, че милиар­д­ния тпакет от раз­дадени бързи кредити ще набъбне прог­ресивно както заразата от вируса, с тази малка под­роб­ност, че тук “излекувани“няма да има“, каза още Доб­рев. Според него огромна част от кон­тин­гента на тези “финан­сови инс­титуции” ще са вече загубили работа си и няма да могат да обс­луж­ват кредитите си. „Нови клиенти няма да лип­с­ват, поради откази за кредит от нор­мал­ните банки. Ако не вземете вед­нага мерки, 1500 лв. без­лих­вен кредит на месец, които правител­с­т­вото отпуска, ще отидат за пок­риване на лих­вите в заложни къщи и ефек­тът от тази мярка ще е почти нулев за пот­ребителите и доста печеливш за лих­варите. Същото ще се случи и с мал­ките фирми, които вече взимат “спасителен”, но зароб­ващ ресурс от там. Фир­мите за бързи кредити са по-бързи, по-гъвкави и по-алчни дори от вас“, пише още Доб­рев.

Той допълва, че е нужен спешен механизъм за кон­т­рол и регулация в сек­тора, преди да „са съб­рали почти целия антик­ризисен кеш“.

Икономика

Култура

Спорт

След 11 години Гергана Брънзова се завърна в игра

След 11 години Гергана Брънзова се завърна в игра

С 21 точки баскетболистката беше най-полезна за победата на Славия

На 44 години една легенда се завърна. Гер­гана Брън­зова дебютира с екипа на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...