Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Цветанов: ГЕРБ спечели, но със сериозно отстъпление, в партията има страх

Цветанов: ГЕРБ спечели, но със сериозно отстъпление, в партията има страх

Не смятам, че трябва да бъдем тол­кова остри и сър­дити, защото в крайна сметка резул­татите от мес­т­ния вот показаха, че ГЕРБ печели тези избори, но със сериозно отс­тъп­ление в облас­т­ните цен­т­рове.

Това заяви в студиото на предаването “Тази неделя“ по БТВ бив­шият вът­решен минис­тър, зам.-председател на пар­тията и нас­тоящ пред­седател на УС на Евро-атлантическия цен­тър за сигур­ност Цветан Цветанов. 

Според него Борисов не трябва да се сърди на “Демок­ратична Бъл­гария“ в София заради резул­тата на втория тур, както и да обижда елек­тората на пар­тията. Не може да се сър­диш на хората, които харес­ват Мая Манолова, а има много силна аларма, която свири в ГЕРБ, под­чер­тава Цветанов.

“Прог­нозата, която дадох две сед­мици преди стар­тирането на предиз­бор­ната кам­пания, се препокри 100%. ГЕРБ е печелив­шият в тези избори, но със сериозно отс­тъп­ление от облас­т­ните цен­т­рове. Шест от тях са загубени. БСП има прираст и той е факт, а ДПС бяха най-организираната пар­тия“, под­черта Цветан Цветанов.

“Отс­тъп­лението се случи, защото има определен страх в пар­тията и не всеки може да изрази своето мнение. В София ГЕРБ загуби трима общин­ски съвет­ници, поради което е много важно да знаеш тежестта на всеки един ман­дат. Но в София ГЕРБ се яви със СДС“, посочи Цветанов. И обърна внимание, че, ако се има пред­вид, че преди и СДС са имали съвет­ници, намалението е още по-голямо.

“За цялата страна пар­тията е на загуба с общо 41 съвет­ници. В София правим отс­тъп­ление с около 80 000 гласа”, напомни Цветанов. 

Той изтъкна, че в рам­ките на предиз­бор­ната кам­пания не е давал нито едно интервю и не е дейс­т­вал срещу пар­тията.

“Аз бях човекът, който през всич­ките тези месеци съм успокоявал членове, които или искаха да си тръг­нат, или искаха да учас­т­ват като независими кан­дидати в общин­с­кия съвет“, каза Цветанов.

Цветанов отрече слуховете, че по време на посещението си в САЩ е сон­дирал мнения за основаването на негова пар­тия.

“Това са глупости! В момента един­с­т­веното, върху което съм се кон­цен­т­рирал, е работата ми в Евро-атлантическия цен­тър за сигур­ност“, бе категоричен Цветанов.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...