Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 191, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Мая Манолова: Фандъкова обеща канализация до 2018 г., а цели райони живеят на септични ями

Мая Манолова: Фандъкова обеща канализация до 2018 г., а цели райони живеят на септични ями

Мая Манолова: Фандъкова обеща канализация до 2018 г., а цели райони живеят на септични ями

Относно презас­т­рояването на столицата граж­дан­с­кият кан­дидат за кмет заяви, че моделът, по който се управ­лява София досега е изчер­пан, а и сбър­кан чрез политиката на управ­лението да сгъс­тява строител­с­т­вото и да я задъхва

Фан­дъкова е обещала на най-скъпите райони Драгалевци, Бояна, Княжево, Симеоново до 20172018 година да е изг­радена канализация, но ангажимен­тът не е изпъл­нен. Хората живеят на сеп­тични ями. Вчера бях в север­ните райони, там е по същия начин.“ Това заяви независимият кан­дидат за кмет на София Мая Манолова днес в сут­реш­ния блок на БНТ.

Нищо не е започ­нало, всичко е на фаза предин­вес­тиционни проекти и проуч­вания“, обясни тя. Манолова под­черта, че този проб­лем е жиз­неноважен и трябва да се реши преди финала на прог­рам­ния период, който е до 2020 година (плюс три години).

Ако няма въз­мож­ности за европари поради раз­лични пречки и пропуски, това трябва да се каже чес­тно и ясно на жителите, както и да се обясни в какви срокове и стъпки може да се нап­рави без европ­рог­рама“, категорична бе тя.

  Относно презас­т­рояването на столицата, Манолова заяви, че „моделът, по който се управ­лява София досега е изчер­пан, а и сбър­кан чрез политиката на управ­лението да сгъс­тява строител­с­т­вото и да я задъхва.“

Тя пред­с­тави своята идея за съз­даването на Северен град, като се започне от инф­рас­т­рук­тура довеж­даща до квар­талите, а след това и съз­даването на админис­т­ративен цен­тър в летището на Доб­рос­лавци.

  „Това е шанс за младите и актив­ните да се реализират и да си нап­равят свой дом, което да ги стимулира да раж­дат повече деца“, заяви Манолова и допълни, че идеята е в този град строител­с­т­вото да е нис­коетажно и еднофамилно. Проб­лемите на хората не могат да бъдат замитани, категорична бе тя.

Граж­дан­с­кият кан­дидат допълни, че е поела ангажимент да върне Витоша на граж­даните, защото в момента планината е залож­ник на икономически интереси и на без­хаберието на столич­ната община.

Ще вър­нем дос­тъпа до Витоша с лиф­тове и с автобуси, ще нап­равим отново планината място за спорт на децата. Пред­виж­дам със спор­т­ните клубове и с турис­тичес­ките клубове да нап­равим проект как я връщаме като място за спорт, въз­с­тановяваме занемарените влекове, въз­с­тановяваме ученичес­ките писти, даваме по пет без­п­латни урока по ски за всяко дете“, пред­с­тави тя идеите си за въз­с­тановяване на планината Витоша като целогодишно място за спорт и туризъм.

Работата по най-горещите теми е нег­лежирана и не се върши, заяви Манолова.

Хората в Банкя си искат банята, вчера бях там. Искат минерал­ните извори, искат старата слава на София с минерал­ните извори“, обясни още тя и допълни, че минерал­ните извори, баните, посегател­с­т­вото над Цен­т­рал­ната минерална баня и проб­лемите с кон­цесиите на минерал­ната баня в Банкя са сред проб­лемите, за които хората често споделят.

Необ­ходимо е лидер­с­тво в управ­лението на Столична община – кмет, който знае проб­лемите на столичани, решава ги и не се крие“, завърши изказ­ването си Манолова.

България

Икономика

Култура

Спорт

ЦСКА игра слабо, но постигна успех над Пирин

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич не остана очарован от играта на своите след победата над Пирин (Благоев­г­рад) и се закани тимът му да изгл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Съветът на федерацията на Русия одобри анексирането на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области

Съветът на федерацията на Русия одобри анексирането на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области

Володимир Зеленски подписа указ, с който забранява каквито и да било преговори с Владимир Путин

Гор­ната камара на рус­кия пар­ламент под­к­репи в…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...