Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Платното на АМ „Струма” остава затворено 2-3 седмици

Платното на АМ „Струма” остава затворено 2-3 седмици

Плат­ното в посока София на АМ „Струма“ при Дуп­ница ще бъде пус­нато най-рано след 23 сед­мици. Това каза инж. Иван Досев от Управител­ния съвет на Аген­ция „Пътна инф­рас­т­рук­тура“ в сут­реш­ния блок на Нова ТВ. По думите му има дос­татъчно добър кон­такт между АПИ и общините и инс­титуциите. „Комуникираме пос­тоянно. Нап­равили сме множес­тво проверки, но само тази на АМ „Струма“ ни е протоколирана. Правим ежемесечни обходи. Може да е имало случаи, в които да са се виж­дали отпадъци при автомагис­т­ралата, но ние такива в нашия сер­витут не сме установили в онзи момент при подадения сиг­нал от Община Дуп­ница“, добави Досев. 

Имаме изрична заповед от пред­седателя на АПИ от деня след инцидента на АМ „Струма“ целево да се обходят всички съоръжения. Ние не под­хож­даме с актове и пред­писания, а си почис­т­ваме обх­вата на пътищата. За съжаление ще трябва пак да раз­ход­ваме едни бюджетни сред­с­тва за почис­т­ване. Колегите от облас­т­ните пътни управ­ления са всеки ден на терен и знаят къде може да се случи замър­сяване. Имаме срок до 23 август да се обходят всички пътища“, посочи Досев.

По думите му ако мос­тът на АМ „Струма“ не се пол­зва, не може да падне. „Проб­лемът е, че не може да се пол­зва в момента. Без да се изготви проект, няма да се започ­нат ремон­тни дей­ности. Имаме два пред­варителни огледа, днес колеги пак ще ходят. Плат­ното в посока София ще бъде пус­нато най-рано след 23 сед­мици. В другата посока пус­кането на движението ще отнеме повече време. С цел да облек­чим трафика и да не допус­каме слаби места по репуб­ликан­с­ката пътища, ще започ­нем отс­т­раняване на отпадъците с нашия бюджет“, каза още инж. Досев.

Ситуацията в момента с незакон­ното сметище до АМ „Струма“ е абсур­дна. Това каза дирек­торът на Главна дирек­ция „Пожарна безопас­ност и защита на населението“ Николай Николов в предаването „Тази сут­рин“ по бТВ. По думите му има няколко въз­мож­ности за това как е станал пожарът. „Едната въз­мож­ност е да е умисъл, за да се накаже соб­с­т­веникът. Другото е при извър­ш­ването а товарно-разтоварни дей­ности да е изх­вър­лена цигара – това са лесно запалими вещес­тва и материали“, посочи той. Николай Николов добави, че пожар­никарите бързо са реагирали и са пос­тавили измер­вателни стан­ции. „Получихме увереност, че не е опасно за хората“, заяви комисарят.  

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мениджърът на Манчестър Юнайтед разкри какво е казал на играчите си при 0:2

Мени­джърът на Ман­чес­тър Юнай­тед Оле Гунар Сол­с­кяер обясни какво е казал на фут­болис­тите си на почив­ката на мача срещу Аталанта. “Чер­вените д…

Прочети още:

Loading...

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...