Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 191, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Служител на “Джи Пи Груп“ се разследва за пране на пари

Служител на “Джи Пи Груп“ се разследва за пране на пари

Прокуратурата раз­с­ледва строител­ната ком­пания “Джи Пи Груп“ не само за злоупот­реби с еврос­ред­с­тва, но и за пране на пари, пот­върди за „Нова телевизия” глав­ният прокурор Сотир Цацаров. По думите му дър­жав­ното обвинение раз­с­ледва за пране на пари служител на ком­панията, свър­зан със строител­ната дей­ност. Еднов­ременно с това на ДАНС са въз­ложени други дейс­т­вия, които са свър­зани с установяването на всички механизми на финан­сирането на съот­вет­ните европейски проекти, както и това, че всъщ­ност парите са усвоявани от свър­зани лица и свър­зани фирми, обясни още Цацаров. Припом­няме, преди сед­мица Цацаров съобщи, че Софийс­ката град­ска прокуратура е образувала досъдебно произ­вод­с­тво по сиг­нали за дей­ността на строител­ната ком­пания “Джи Пи груп“. Тогава обвинител номер 1 заяви, че след сиг­нал на сайта “Биволь“ и вицеп­ремиера Томис­лав Дон­чев прокуратурата е запорирала паричен превод на фир­мата за 14 млн. евро от Бъл­гария към чужда банка. Меж­дув­ременно от ком­панията посоч­ват в позиция, че “Джи Пи груп“ няма запорирани сред­с­тва.

Имало запор на ком­пании, свър­зани със строител­ната фирма. “Джи Пи груп“ оказ­вали и пълно съдейс­т­вие на раз­с­лед­ващите. Припом­няме и че заради раз­с­лед­ването два големи проекта, поети от ком­панията, бяха вър­нати в начална точка. Става въп­рос за тунелът “Желез­ница“ от АМ “Струма“, както и трасето на столич­ния трам­вай №5, за което „Земя” вече писа.

България

Икономика

Култура

Спорт

ЦСКА игра слабо, но постигна успех над Пирин

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич не остана очарован от играта на своите след победата над Пирин (Благоев­г­рад) и се закани тимът му да изгл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Съветът на федерацията на Русия одобри анексирането на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области

Съветът на федерацията на Русия одобри анексирането на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области

Володимир Зеленски подписа указ, с който забранява каквито и да било преговори с Владимир Путин

Гор­ната камара на рус­кия пар­ламент под­к­репи в…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...