Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 23, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Борисов поиска и детския радиохор да Му се маха от главата

Борисов поиска и детския радиохор да Му се маха от главата

Борисов поиска и детския радиохор да Му се маха от главата

БНР и СЕМ да решават проблема, каза ядосан премиерът по адрес на пеещите пред Министерски съвет

Шефът на национал­ното радио и СЕМ трябва да си поемат отговор­ността по проб­лема с Дет­с­кия радио хор. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днеш­ното правител­с­т­вено заседание във връзка с протеста на децата от Дет­с­кия радио хор, които протес­тираха пред сградата на Минис­тер­ски съвет с искане за връщане на предиш­ния им ръководител, предаде репор­тер на Аген­ция „Фокус“. 

Минис­търът на кул­турата Боил Банов обясни, че смисълът на демок­рацията е медиите да не бъдат под влияние на правител­с­т­вото и премиера и да имат въз­мож­ност за самос­тоятелен живот и самос­тоятелно мнение. „Мисля, че нещата ще бъдат решени добре за всички“, каза още Банов. 

Да, ама са под нашия прозорец“, комен­тира премиера Бойко Борисов. 

Така че се надявам и шефът на национал­ното радио, и СЕМ да си свър­шат работата. Не заради друго, а защото стоят пред Минис­тер­ски съвет. Не мога да ги оставя децата да стоят отвън. Да си поемат отговор­ността“, каза още премиерът. 

Правител­с­т­вото няма право да изразява мнение във връзка с проб­лема на Дет­с­кия радио хор, комен­тира и минис­търът на кул­турата Боил Банов по време на среща с децата от Дет­с­кия радио хор на БНР в Минис­тер­ски съвет. 

Законосъоб­разно е наз­начен нов ръководител на хора, изб­ран с кон­курс, който съв­мес­тно работи и с вашия дъл­гогодишен предишен ръководител в рам­ките на пар­т­ньор­с­тво. Аз в момента не мога да анализирам къде това пар­т­ньор­с­тво се пропуква. Но вие се пол­з­вате не просто с моето и с уважението на премиера Бойко Борисов и на целия Минис­тер­ски съвет“, каза още Банов и посочи, че всички знаят за дет­с­кия радио хор. 

Трябва да знаете, че радиото с оглед на това да има свобода на словото и да бъде независимо е една от медиите, които не са на под­чинение на правител­с­т­вото. Дирек­торът му се избира чрез кон­курс, както и диригента от Съвета за елек­т­ронни медии (СЕМ). И когато има претен­ции от хора в радиото, въп­росите трябва да се решават от пред­седателя на СЕМ“, комен­тира минис­търът на кул­турата. 

Той пред­ложи на хора да нап­рави среща с пред­седателя на СЕМ София Владимирова, за да може оперативно да отп­рави към нея своите искания. 

България

Възпоменание Една година без Георги Стоянов Христво

Инж. Технолог доктор по историческите науки

19392022

Той беше човек със силно чув­с­тво за общес­т­вен дълг, поч­тен­ност, широка кул­тура, жажда за…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Лавров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия

Лавров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия

Киев: Русия подготвя нова масирана ракетна атака

Целият Север­ноат­лан­тически алианс воюва срещу Русия. Това заяви рус­кият минис­тър на външ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие