Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП иска главният прокурор да разпита Борисов

БСП иска главният прокурор да разпита Борисов

БСП иска главният прокурор да разпита Борисов

Преди седмица мнозинството отказа да изслуша премиера по темата, разразилият се след това скандал доведе до „обезГлавчаване” на парламента

БСП моли глав­ния прокурор да раз­пита премиера Бойко Борисов за изказ­ването му за депутатите, занимаващи се с нар­кот­рафик и купуване на гласове. Това каза сек­ретарят на ПГ на „БСП за Бъл­гария“ Филип Попов на брифинг в Народ­ното съб­рание, предаде „Фокус“.

Днес ние ще пред­с­тавим пред вас нашия сиг­нал до глав­ния прокурор на Репуб­лика Бъл­гария, който е в след­ния текст: „Уважаеми г-н Цацаров, обръщаме се към вас по повод думите на министър-председателя на Бъл­гария Бойко Борисов: „В пар­ламента продъл­жават да стоят хора, които са замесени с нар­кот­рафик и хора, които са купували гласове и то от зат­вор­ници“. За ПГ на „БСП за Бъл­гария“ е недопус­тимо в Народ­ното съб­рание да има депутати, замесени с нар­кот­рафик и купуване на гласове“, прочете Филип Попов пис­мото до глав­ния прокурор.

От групата молят Цацаров да извърши необ­ходимите дейс­т­вия съг­ласно приложимия закон, включително и да раз­пита министър-председателя Бойко Борисов – кога, откъде, от кого, как и при какви обс­тоятел­с­тва е получил инфор­мацията, както и кои са въп­рос­ните лица, занимаващи се с нар­кот­рафик и купуване на гласове и дали е предос­тавил същата инфор­мация на ком­петен­т­ните дър­жавни органи за пред­п­риемане на необ­ходимите дейс­т­вия.

Сиг­налът до Цацаров е от днес и е под­писан от депутатите Кор­нелия Нинова, Драгомир Стой­нев, Крум Зар­ков, Филип Попов, Жельо Бой­чев, Георги Свилен­ски и Елена Йон­чева.

В пис­мото се казва още: „Като се имат пред­вид горепосочените факти и инфор­мация, моля да извър­шите всички необ­ходими дейс­т­вия, съг­ласно приложимия закон, включително и да раз­питате министър-председателя на Репуб­лика Бъл­гария г-н Бойко Борисов — кога, откъде и от кого, как и при какви обс­тоятел­с­тва е получил инфор­мацията, както и кои са въп­рос­ните лица, занимаващи се с нар­кот­рафик и купуване на гласове и дали предос­тавил същата инфор­мация на ком­петен­т­ните дър­жавни органи за пред­п­риемане на необ­ходимите дейс­т­вия“.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...