Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) От БАС алармират: Димитър Главчев иска преименуването на Димитровград

От БАС алармират: Димитър Главчев иска преименуването на Димитровград

От БАС алармират: Димитър Главчев иска преименуването на Димитровград

В дек­ларация до президента на Сър­бия Алек­сан­дър Вучич бъл­гар­ски антифашис­тки изразяват категоричен протест по повод искане на пред­седателя на 44-тото НС Димитър Глав­чев за смяна на името на сръб­с­кия град Димит­ров­г­рад, в който живее част от бъл­гар­с­кото мал­цин­с­тво в запад­ната ни съседка. В тек­ста от БАС-София се казва: „На два поредни референ­дума, през 1993 и през 2004 година Вашите сънарод­ници от Димит­ров­г­рад гласуваха за запаз­ването на името на града. В това число и повечето хора с бъл­гар­ско етническо самосъз­нание.

1. Инициатори за пов­тор­ното преименуване на града през 2004 г. са среди, свър­зани с Отворено общес­тво на Джордж Сорос и обявили се в под­к­репа на САЩ по време на бом­бар­диров­ките над Съюзна репуб­лика Югос­лавия.

2. Георги Димит­ров още от времето на антихит­лерис­т­ката съп­ротива досега е бъл­гар­с­кият политик с най-голям принос за друж­бата и приятел­с­т­вото между нашите два народа.

Надяваме се, че няма да допус­нете грешка, удов­лет­ворявайки мол­бата на политик, бил той и пред­седател на Народ­ното съб­рание в момента, чиято пар­тия е сред яст­ребите, определила Русия като „основна зап­лаха” за Бъл­гария”, завър­ш­ват своята позиция антифашис­тите.

България

Икономика

Правителството обмисля дали да вземе 4.5 млрд. евро заеми от ЕС

Бъл­гария очаква голямо под­помагане от Европейс­кия съюз в след­ващия прог­рамен период 20212027 година. “Имаме 9 милиарда евро за кохезион­ната…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Имаме възможности да прескочим групите на Лига Европа, твърди капитанът на „червените“ Петър Занев

Нас­тав­никът на ЦСКА Стамен Бел­чев сподели …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие