Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Журналистът Иво Никодимов след побоя: По-добре съм

Журналистът Иво Никодимов след побоя: По-добре съм

“По-добре съм. Очак­вам да ме оперират. Със сигур­ност ще се наложи операция. Абсолютно неп­ровикарано от нищо нападение“, раз­каза пред „Нова тв” жур­налис­тът от БНТ Иво Никодимов, който бе напад­нат от трима мъже в Борисовата градина във втор­ник. След това той успял да се върне до телевизията и от там го закарали във ВМА

По думите му той тръг­нал по основ­ната алея на Борисовата градина до Парк-хотел Мос­ква, където имал уговорка. Това не е обичай­ният му мар­ш­рут и минал инциден­тно от там. Затова смята и че нападението не е планирано. Само 1520 метра по-нататък обаче от храс­тите три мом­чета изс­кочили и започ­нали да бият. “Попитах ги какво правите защо — отговорите бяха юмруци“, каза той.

“Работи се по много вер­сии. Раз­г­ледах 4000 снимки и пред­с­тои да гледам още снимки“, раз­казва опит­ният жур­налист. По думите му нападателите са млади мом­чета — около 20 години, около 1,80 м високи, спор­тни натури, единият е бил с кубинки. Лицето на единия от тях той го запом­нил. След побоя те тръг­нали да бягат. 

Глав­ният сек­ретар на МВР Младен Маринов заговори за прес­тъп­ление от омраза. Иво Никодимов посочи, че фор­мулиров­ката е такава от гледна точка на това, че много омраза се е нас­лоила — хулиган­с­ките прес­тъп­ления са прес­тъп­ления, защото мразим някого — извес­тни хора или клошари, даде пример той. 

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие