Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Пловдив посрещна част от покрова и одеждите на Света Богородица

Пловдив посрещна част от покрова и одеждите на Света Богородица

Пос­рещ­нахме част от пок­рова и одеж­дите на Света Богородица и копие на чудот­вор­ната икона на Св. Богородица „Всецарица” от Св. Гора, Атон, съоб­щиха от Светия Синод.

По покана на Негово Високоп­реос­вещен­с­тво Плов­див­с­кия мит­рополит Николай, в навечерието на праз­ника на мит­рополит­с­кия храм „Св.вмчца Марина” в град Плов­див, в катед­рал­ния храм „Успение Богородично”, бяха пос­рещ­нати част от пок­рова и одеж­дите (ризата) на Света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, намес­т­ник на Високо-Петровския мъжки манас­тир в Мос­ква. 

Също така от Света Гора Атон беше донесено и подарено на Плов­див­с­ката мит­рополия копие на чудот­вор­ната икона на Св. Богородица — „Всецарица”.

В литийно шес­т­вие светините бяха пренесени до мит­рополит­с­кия храм „Св. вмчца Марина” и пос­тавени за пок­лонение на вяр­ващия народ. 

От 18:30 часа започна праз­нич­ната архиерейска вечерня.

На 17 юли, когато се чес­тва паметта на света великомъченица Марина, в едноимен­ния мит­рополит­ски храм, в 9:00 часа Негово Високоп­реос­вещен­с­тво Плов­див­с­кият мит­рополит Николай ще въз­г­лави светата Литур­гия по повод праз­ника в със­лужение с мит­рополити — членове на Светия Синод на БПЦ, епис­копи и свещеници.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие