Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 279, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Отново насилие: Роми пребиха младеж заради цигара

Отново насилие: Роми пребиха младеж заради цигара

Отново насилие: Роми пребиха младеж заради цигара

18-годишният Александър от русенския град Бяла е в кома след удар с бутилка в главата

18-годишен младеж от русен­с­кия град Бяла е в кома след побой от роми. Инциден­тът е станал в събота, след излизане от дис­котека. Има задър­жан, съоб­щиха от полицията, предаде БГНЕС.

18-годишният Алек­сан­дър се е прибирал с приятели от дис­котека, когато са били прес­рещ­нати от група от 12 роми. Единият от тях поис­кал цигара, но тъй като мом­чето нямало в себе си, отказало да даде. Пос­лед­вал скан­дал, който прерас­нал в побой. Единият от ромите ударил Алек­сан­дър в главата с бутилка от уиски, при което младежът пад­нал на земята окър­вавен. Ромите се раз­бягали, а ком­панията извикала помощ.

Младежът е откаран с линейка в бол­ницата в Русе, където е нас­танен в интен­зив­ното отделение в кома, с опас­ност за живота. Полицията е задър­жала 32-годишния ром, нанесъл удара с бутилка. Той е имал криминални прояви като непъл­нолетен. Започ­нало е досъдебно произ­вод­с­тво за нанасяне на средна телесна пов­реда.

Близ­ките на пос­т­радалото момче са пот­ресени от случилото се. „Кажете ми какво е това – тръгва да се прибира от дис­котека, няма цигара и те го попиляват. Сега в момента в бол­ницата бере душа. Докога ще стават тия неща в тая дър­жава, трябва ли ние, бъл­гарите, да се вдиг­нем на бунт, или какво трябва да правим“, казва раз­с­т­роеният чичо на мом­чето Панайот Панайотов.

Жителите на Бяла организираха мирен протест заради побоя.

Протес­тно шес­т­вие имаше и в Смолян в събота, предаде „Нова телевизия”. Поводът — жес­ток побой, който изп­рати в бол­ница 27-годишен мъж. Пос­т­радалият Георги Кадиев беше с опас­ност за живота.

Той се намира в отделението по нев­рохирур­гия на плов­див­с­ката бол­ница. След претър­пяна операция вече със­тоянието му е стабилно.

Дотук се стиг­нало, след кон­ф­ликт между него и двама мъже от ром­ски произ­ход заради мес­тно момиче. Кон­ф­лик­тът прерас­нал в сбиване. Свидетели са станали няколко младежи от квар­тала, но никой от тях не се намесил в мелето. В същото време Район­ният съд в Смолян остави двамата нападатели за пос­тоянно в ареста. Те са с обвинение за хулиган­с­тво и причиняване на средна телесна пов­реда.

Продъл­жават протес­тите и в Асенов­г­рад след нападението над със­тезатели и треньори от отбора по гребане.

България

Икономика

Култура

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Живата легенда Боб Дилън е продал на япон­с­ката кор­порация “Сони“ целия си музикален каталог, както и правата за няколко бъдещи записа, преда…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...