Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 110, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Незрящи: София не е достъпен град

Незрящи: София не е достъпен град

Столичната община не осигурява достатъчно достъпна среда за хората със зрителни увреждания, това заявиха вчера на пресконференция в БТА Йордан Младенов и Иван Янев от Фейсбук общността “За достъпна среда“ по повод на Деня на белия бастун.

Младенов и Янев, които са незрящи, посочиха, че е изключително трудно, за хора в тяхното положение, да се придвижват из улиците на града.

„На повечето места няма т. нар водещи линии, което затруднява изключително много придвижването. Метрото е напълно недостъпно за нас”, посочи Янев.

Той каза, че многократно е водил разговори директора на “Метрополитен“ Стоян Братоев, но той “няма никакво съзнание за проблемите ни“. По думите на Янев в асансьорите в метрото няма никакви указания за незрящи, а по наклона на стълбите в метрото има стърчащи винкели и е цяло чудо, че още никой не е пострадал.

Янев е на мнение, че за всички тези проблеми пряка отговорност носи заместник-кметът по социални дейности в Столичната община Албена Атанасова. Той призова кметът Фандъкова да я отстрани заради нейното бездействие по проблемите на хората с уврежданията.

По данни на Националния съвет за хората с увреждания, работещите с увреждания са около 20 хиляди.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...