Опозицията: Това е началото на края на ГЕРБ, Радев-Йотова са победителите
- Неделя, 02 Октомври 2016
Корнелия Нинова, лидер на БСП:
Това е началото на края на ГЕРБ, продължение на сегашната линия в президентската институция. Послушни хора, които ще изпълняват само една воля. Борисов ясно даде да се разбере, че ако бъде избрана тази двойка, да не си и помисля да прави различна политика от тази на премиера и външния министър. Борисов каза: „Тоест – ще слушат”. От думите на премиера става ясно, че по метода на изключванвето, Цачева е най-малко нужната му. Победата на Румен Радев и Илияна Йотова е абсолютно видима. Нашата кампания ще бъде позитивна и ще предлагаме алтернативата, защото тяхната двойка представлява статуквото, нищо по-различно. Ще бъдат послушни и ще изпълняват всичко, което им се каже.
Ген. Румен Радев, кандидат за президент, подкрепен от БСП:
Станахме свидетели на пореден унизителeн скеч на автократ, който се държи като водещ на риалити шоу и пази съспенса докрай. Реч в стил „държавата – това съм аз“. Той не се сдържа да спомене и мен, което ясно показва кого ГЕРБ възприема като единствена опозиция, за което му благодаря.
Иначе г-жа Цачева е проекция на г-н Борисов. Това е Борисов в пола и с очила. Но силата на ГЕРБ не е в личностите, а в това, че партията е машина за избори. Тъй че ни чака тежка битка. Може би последната, ако искаме да съхраним демократичното си право на избор.