ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 109, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Ген. Ваньо Танов предложен посмъртно за почетен гражданин на Русе

Ген. Ваньо Танов предложен посмъртно за почетен гражданин на Русе

В Общински съвет - Русе е получено предложение от общински съветници, за посмъртно удостояване със званието “Почетен гражданин на град Русе“ на генерал-майор Ваньо Митков Танов за неговите значими постижения и резултати в областта на борбата с престъпността и контрабандата. Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от името на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Мотивите са идентични с тези изложени в полученото от общинските съветници предложение. Мотивите за предложението се подкрепят от цялата биография на нашия съгражданин, посветил живота си на борбата с престъпността, се казва в предложението.

Ген. Ваньо Танов почина внезапно на 29 февруари, а голяма част от професионалния му път е извървяна именно в Русе, където през 1995 става началник на Второ РПУ- Русе, което постига най-добрите резултати в България. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция“ в РДВР - Русе. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. До смъртта си ген. Танов бе директор на агенция “Митници“.

България

Култура

Спорт

Земеделие