ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 110, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) МВР с мерки срещу агресивните шофьори

МВР с мерки срещу агресивните шофьори

МВР с мерки срещу агресивните шофьори

Не трябва всички полицаи да се поставят под общ знаменател, заяви началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски

Предприемат се мерки, за да се изведат от пътя най-агресивните водачи, това обяви пред БНТ началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски. Според него броят на загиналите и ранените е огромен за нашата територия и така не може да продължава повече.

Бойко Рановски коментира, че дали контролът ще е физически или с автоматизирани технически средства, агресивните шофьори трябва да си получат наказанията.

От началото на годината са станали 1582 тежки произшествия, 144 загинали, 1896 ранени. Рановски е убеден, че усилията, които „Пътна полиция” полага, са правилни. По думите му се отчита и намаление за същия период за миналата година.

Той коментира и идеята катаджиите да взимат процент от наложените глоби на пътя като начин за борба с корупцията.

Комисар Рановски заяви, че мерките на “Пътна полиция“ в тази насока работят и не трябва всички полицаи да се поставят под общ знаменател.

Припомняме, че от академията на МВР отстраниха курсант, заради побой над мъж, с когото попаднал в конфликтна ситуация на пътя. В събота 20-годишният кандидат-полицай преби 51-годишен водач на автомобил в село Добрич.

Пострадалият Панчо Панев беше приет в болница със счупена скула. Той твърди, че слязъл да се извини, защото неволно засякъл колата на курсанта, но бил нападнат и бит. Мъжът е категоричен, че ще съди курсанта.

България

Култура

Спорт

Земеделие