Вестник Земя - национален всекидневник

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 113, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Напусналият зам.-министър: Решенията на Кунева са грешни, може да загубим десетки милиони от еврофондовете

Напусналият зам.-министър: Решенията на Кунева са грешни, може да загубим десетки милиони от еврофондовете

„В понеделник подадох молба да бъда освободен от поста, който заемах. Г-жа Кунева ми предложи да поема друг ресор, но не се съгласих”, каза подалият оставка като зам.-министър на образованието в ресори висше образование и европейски структурни фондове проф. Николай Денков пред бТВ. „Еврофондовете, за които аз отговарях трябва да се управляват с принципи. Това, което съм вложил и съм планирал бе да е максимално полезно, да се използват тези средства, за да има дългосрочен ефект за науката в България“, добави Денков. „Напуснах поста защото не съм съгласен от начина, по който бяха взети решенията за управление на еврофондовете. Пример да се промени структурата на дирекцията, която ги управлява. Според мен няма необходимата обосновка това да се направи. Този ход ще забави сроковете за усвояване на средствата, освен това има риск да загубим десетки милиони левове“, предупреди бившият заместник на Меглена Кунева. „Г-жа Кунева е министър, тя има право да взема решения. Аз смятам, че те са грешни. Не сме водили дискусия с образователния министър. Аз направих всичко възможно да кажа какви ще са последствията, но не бях чут. Отговаряйки за сектор “Наука“, без средствата, с които да се реализират политиките, нямаше смисъл да оставам“, каза още той.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...