Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 113, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Местан открива офиси за стотици хиляди. Откъде са парите, пита сайтът „Епицентър”

Местан открива офиси за стотици хиляди. Откъде са парите, пита сайтът „Епицентър”

Под носа на държавата, на службите и на местната власт в България се настанява политическа формация, спонсорирана изцяло от чужбина. Офиси за стотици хиляди левове в цялата страна щял да отвари лидерът на бъдещата партия ДОСТ Лютви Местан, научи Епицентър.бг.

Той и отцепилите се от ДПС депутати Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али, Шабанали Дурмуш, Мариана Георгиева и Венцислав Каймаканов, усилено работели по изграждането на местни структури на формацията, която ще бъде учредена на 10 април в София.

ДОСТ ще има офиси не само в смесените райони, където е традиционният електорат на ДПС, а и в почти всички български общини. На бъдещите общински и областни председатели пък са обещани дори и служебни автомобили и секретарки.

Разходите само за един от офисите е между 25 000 и 35 000 лв. В тези цифри не е включена първоначалната инвестиция за техника – компютри, принтери, скенери, телефони, фотоапарати и прочие.

На активисти, които отказват да напуснат ДПС, са били обещавани дори и месечни заплати, за да бъдат „местни лидери“ на ДОСТ. Айдоан Али подготвял създаването на структурите в Делиормана, а чрез имамите Шабанали Дурмуш усилено агитирал в Южна България. Отговорник за Велико Търново е Мариана Георгиева, а Венцеслав Каймаканов за Пловдив.

Чрез обещания за финансови облаги, Местан е успял да склони четирима общински съветници от местния парламент в Кърджали да преминат към ДОСТ, научи Епицентър. бг.

От ДПС се заканиха, че веднага след учредяването на партията на Лютви Местан ще отправят официални питания към държавните институции относно финансирането на ДОСТ. Доходите по документи на бившия председател на ДПС и сподвижниците му от заплатите им като депутати са малко над 3000 лв. Освен това Местан ползва и частна охрана, която няма как да си позволи да заплаща със скромното си депутатско възнаграждение.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...