Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 58, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Отново лекарски протести срещу политиките на здравния министър

Отново лекарски протести срещу политиките на здравния министър

Отново лекарски протести срещу политиките на здравния министър

От БЛС призоваха своите колеги от цялата страна да се включат в националния протест на медиците на 6 април

Отделни бол­ници в страната започ­наха вчера ефек­тивни протес­тни дейс­т­вия срещу политиките на здрав­ния минис­тър Петър Мос­ков, предаде „Дарик”. Всеки ден пер­соналът в раз­лични лечебни заведения ще излиза пред тях между 12.00 и 13.00 ч., за да изрази недовол­с­т­вото си от промените, налагани в здравеопаз­ването. Протес­тите са инициирани от Сдружението на час­т­ните бол­ници, а едно от основ­ните притес­нения на лекарите е свър­зано с новите правила, по които здрав­ната каса работи с бол­ниците от началото на месеца.

Да вземат учас­тие в протес­т­ните дейс­т­вия са призовани абсолютно всички час­тни бол­ници в страната, каза пред „Дарик” д-р Николай Бол­та­джиев, пред­седател на Национал­ното сдружение на час­т­ните бол­ници и дирек­тор на столич­ната бол­ница “Св. Богородица“.

Той добави, че протес­тите ще се изразяват в прекъс­ване на работа от 12.00 до 13.00 ч. всеки ден до национал­ния протест, организиран от Бъл­гар­с­кия лекар­ски съюз (БЛС).

Меж­дув­ременно от БЛС се обър­наха към медиците от цялата страна с призив се включат в национал­ния протес­тен митинг на 6 април — сряда, от 15 часа, в карето между Народно съб­рание, Президен­т­с­тво, БНБ и Минис­тер­ски съвет.

Сами трябва да защитим правото си на труд, ръководени от дълг към пациен­тите и общес­т­вото. Да не допус­каме разединение, чрез съг­лашател­с­тва, договорки с влас­тимащите, манипулации, слухове… Нека не се под­даваме и излезем на митинг, за да заявим на висок глас: „Стига екс­перименти със здравето на хората, стига необ­мис­лени промени”. Повече от всякога трябва да сме единни, силно мотивирани, мобилизирани — въп­реки противоречивите пос­лания в общес­т­веното прос­т­ран­с­тво. Призоваваме, всички бъл­гар­ски лекари, да присъс­т­ват на протес­т­ния митинг „Истин­ска реформа за истин­ска медицина” пред сградата на Минис­тер­ски съвет на РБ.”, призовават от БЛС.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие