Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Г-н президент, Вие излъгахте и фалшифицирахте заветите на Апостола

Г-н президент, Вие излъгахте и фалшифицирахте заветите на Апостола

Гос­подин президент,

В обръщението си на 18 март т.г. пред Народ­ното съб­рание Вие приписахте на Васил Лев­ски фразата: „Който ни освободи, той ще ни пороби “.  Тя бе помес­тена в кавички, като без­с­порен цитат, в елек­т­рон­ната Ви страница. 

Вие излъгахте, г-н Президент. Гор­ното словосъчетание не е същес­т­вувало никога, никъде и под никаква форма в докумен­тал­ното нас­лед­с­тво на Апос­тола. Казаното от Вас може да се приеме само като опит за фал­шифициране на заветите на Лев­ски и акт на пренеб­режение спрямо труда на всички изс­ледователи на неговото дело от Освобож­дението досега. Гавра с паметта на национал­ния ни герой не може да бъде премъл­чана, дори когато е предиз­викана от политически съоб­ражения или от невежес­тво. 

От името на Общобъл­гар­с­кия Комитет “Васил Лев­ски “ и на милионите бъл­гари, верни на идеите на Апос­тола, Ви прикан­вам да се извините пуб­лично за фал­шификацията и да оттег­лите от обръщението си пред Народ­ното съб­рание цитираната в пър­вото изречение фраза.  

Като се надявам да получа в най-близко време съоб­щение за Вашето извинение, Ви моля да приемете, г-н президент, уверенията в дъл­бокото ми уважение към президен­т­с­ката инс­титуция в Бъл­гария. 

Васил Василев  

Пред­седател на Общобъл­гар­с­кия комитет “Васил Лев­ски“

*Заг­лавието е на ЗЕМЯ

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие