Вестник Земя

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 58, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Военни хеликоптери извозват болни от кризисните райони

Военни хеликоптери извозват болни от кризисните райони

Добра вест дойде от района на Ардино, където имаше съм­нение за още една жер­тва на бед­с­т­веното положение след обил­ния снеговалеж. „Няма смър­тен случай в село Брезен, жената е жива“, каза сек­ретарят на Община Ардино Кемал Алиев, цитиран от 24rodopi.com. Бол­ната от диабет Фатме Исмаил от с. Брезен, е в добро със­тояние, пос­тавен й е инсулин и не се налага нас­таняването й в бол­нично заведение, пот­вър­дил е синът й. По-рано вчера се появи инфор­мация, че от селото алар­мирали Кризис­ния щаб и облас­т­ния управител Илия Илиев за смър­тен случай в Брезен.

Меж­дув­ременно стана извес­тно, че военен хеликоп­тер е осигурен по искане на Облас­т­ния кризисен щаб, и е кац­нал в ардин­с­кото село Голоб­рад, където има онкоболна жена, до чийто дом няма дос­тъп. Друг вер­толет прис­тигна на летището в Кър­джали и отпътува за крумов­г­рад­с­кото село Чер­ничево, където тежко болна жена се нуж­дае от оперативно лечение.

Останалите пациенти, които днес се нуж­даеха от спешна медицин­ска помощ, бяха осигурена с верижни машини на Пожар­ната.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие