Вестник Земя

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 58, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Две възрастни жени дадоха близо 7000 лв. на ало измамници

Две възрастни жени дадоха близо 7000 лв. на ало измамници

Нови два случая на телефонни измами са регис­т­рирали за пос­лед­ните дни от вар­нен­с­ката полиция, предаде Дарик. На 7 март е получен сиг­нал от 79-годишна жена от с. Сол­ник, община Долни чиф­лик, за това, че около 16 часа, неиз­вес­тно лице е поз­вънило на домаш­ния й телефон и се е пред­с­тавило за лекар. Същото е заб­лудило въз­рас­т­ната жена, че дъщеря й е счупила двата си крака и се нуж­дае от голяма сума пари за лечение. Жената предава около 3000 лв. пред дома си на непоз­нат мъж. По случая е образувано досъдебно произ­вод­с­тво. Ден по-рано 62-годишна жена от Варна е подала сиг­нал, че около 11 часа неиз­вес­тно лице е поз­вънило на домаш­ния й телефон и се е пред­с­тавило за служител на здрав­ната каса. Същото е успяло да заб­луди жената, че синът й е претър­пял тежка злополука и се нуж­дае от голяма сума пари за спешна операция. Жената предава 1900 евро и 200 лв. на непоз­натия мъж. От полицията припом­нят, да не давате пари на непоз­нати. При всяко съм­нително обаж­дане, тър­сете задъл­жително обратна връзка с близ­ките си. Ако не успеете да се свър­жете с тях, сиг­нализирайте на тел. 112 или в най-близкото подерение на МВР.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие