Вестник Земя

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Румяна Бъчварова предложена за вътрешен министър

Румяна Бъчварова предложена за вътрешен министър

Румяна Бъчварова предложена за вътрешен министър

Премиерът поиска оставките на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров от парламентарната трибуна

Премиерът Бойко Борисов изненад­ващо се появи вчера в НС и от пар­ламен­тар­ната трибуна пред­ложи нас­тоящия вицеп­ремиер Румяна Бъч­варова за нов вът­решен минис­тър на мяс­тото на подалия оставка Веселин Вуч­ков. Борисов също така с мотив да не бъде заподоз­рян в договорки поиска остав­ките на глав­ния сек­ретар на МВР Свет­лозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писан­чев. Министър-председателят даде обещание пред депутатите, че още на след­ващото заседание на Минис­тер­ски съвет ще пред­ложи процедурата за смяната на глав­ния сек­ретар на МВР и шефа на ДАНС. Като причина за искането си министър-председателят посочи съм­ненията за зависимости. “Аз съм принуден да приема остав­ката на Вуч­ков заради начина, по който всичко това се случи“, призна Борисов. Попитан от къде е принуден, премиерът отговори “отвътре, отвън, отв­сякъде“. “Ситуацията, която в момента тече извън тази зала, е, че има зад­кулисие. Глупости, това ме изважда от рав­новесие. Може би това е била вчера целта да ме извадят от рав­новесие, правилно са го преценили. Не мога да го понеса“, раз­кри премиерът. Въп­реки че поиска остав­ките на Писан­чев и Лазаров, Борисов даде положителна оценка за работата им, като отбеляза, че Писан­чев е получил отлична оценка и от ФБР, и от анг­лийс­ките служби. Борисов раз­к­ритикува и подадената оставка от Веселин Вуч­ков. Остав­ката беше крайно изненад­ваща, категоричен бе Борисов и допълни, че не било редно да се иска остав­ката на Владимир Писан­чев преди обеда, който шефът на ДАНС давал в чест на шефа на ФБР. Още повече, че височай­шият гост бил у нас по покана именно на Писан­чев. „Беше голяма изненада, че точно вчера минис­тър Вуч­ков пос­тъпи по този начин. Това е изк­лючително некорек­тен акт към мен и правител­с­т­вото“, заяви още премиерът и допълни, че му отнело 5 секунди да под­пише остав­ката на Вуч­ков. Бойко Борисов раз­к­ритикува и политичес­ките си пар­т­ньори, които при важни гласувания ги нямало и съз­дали усещането, че ДПС под­к­репя кабинета, визирайки гласуването за отмяна на плос­кия данък, пред­ложено от левицата. Меж­дув­ременно, Цветан Цветанов комен­тира в кулоарите, че не знае какво и кого е имал пред­вид премиерът Бойко Борисов, обяс­нявайки, че му вър­тят чен­ге­джийски номера. Много съм обез­покоен от това, което се случи в сряда, сподели още Цветанов. Иначе бив­шият вът­решен минис­тър даде висока оценка на Веселин Вуч­ков като екс­перт. От думите му стана ясно, че ПГ на ГЕРБ ще под­к­репи премиера Борисов в решението му за нас­лед­ник на Веселин Вуч­ков.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие