Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 183, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) ПП не били склонни за коалиция с ДБ

ПП не били склонни за коалиция с ДБ

ПП не били склонни за коалиция с ДБ

Христо Иванов продължава да очаква положителен резултат от преговорите

Демок­ратична Бъл­гария“ и “Продъл­жаваме промяната“ няма да нап­равят предиз­борна коалиция и ще се явят отделно на пред­с­роч­ните пар­ламен­тарни избори на 2 октом­ври, съобщи сайта OFFNews като се позова на няколко източ­ника.

Причината била, че от “Продъл­жаваме промяната“ не искат такова обединение, тъй като се доверяват на поръчани от тях социологически изс­лед­вания, според които към момента получават по-голяма елек­торална под­к­репа, ако се явят сами. Според един от източ­ниците на OFFNews ПП чакали под­ходящото време да обявят, че и за двете фор­мации ще е по-добре да не се коалират.

Пред­ложението за подобно обединение дойде от съп­ред­седателя на “Демок­ратична Бъл­гария“ Христо Иванов, който призова за предиз­борна коалиция не само с ПП, но и с всички “запазили духа на протеста“.

Впос­лед­с­т­вие депутатът от ПП Иск­рен Митев каза, че Христо Иванов е прибър­зал с решението за съз­даване на голяма предиз­борна коалиция. “С тази заявка той вкарва очак­ване в общес­т­вото, пред­пос­тавя нещата и това е едно малко притис­кане на ситуацията“, заяви Митев.

Целта на предиз­борна коалиция между “Демок­ратична Бъл­гария“ и ПП е да се кон­с­т­руира политическа сила, която може да покаже ясна посока и да отс­тоява геополитичес­кото раз­витие на страната. Това заяви съп­ред­седателят на “Демок­ратична Бъл­гария“ Христо Иванов пред bTV в неделя сут­ринта.

“Нашето пред­ложение за пъл­ноценна коалиция почива на раз­бирането, че трябва да кон­с­т­руираме политическа сила, която може да пос­тави много ясна посока на геополитичес­кото раз­витие на страната и да я отс­тоява“ каза Христо Иванов.

“Затова пред­лагаме коалиция на колегите от ПП — защото условията, при които беше фор­мирана четирич­лен­ната коалиция, се промениха с началото на вой­ната. Тя трябва да убеди бъл­гар­с­кото общес­тво, че е способна да лидира процесите и да пос­тавя условията, а не както беше в предиш­ната коалиция — да се чудим на чии чер­вени линии да угаж­даме. Наис­тина залогът е много по-голям откол­кото прос­тата арит­метика от някакви социологически изс­лед­вания“, каза той, като уточни, че след­ващата сед­мица се очаква раз­витие по идеята за съв­мес­тно явяване на двете фор­мации.

България

България отбеляза 114 години от Независимостта

България отбеляза 114 години от Независимостта

Всяко поколение трябва да отстоява независимостта, заяви в обръщение президентът Румен Радев

С тър­жес­т­вени церемонни в цялата страна бе отбел…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Реномираната столична арт галерия “Вежди“ пред­с­тавя изложба живопис и скул­п­тура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Виктория Томова на полуфинал в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите

на тур­нира на клей от сериите WTA 125 в унгар­с­ката столица Будапеща с н…

Прочети още:

Loading...

Свят

Владимир Путин обвини Запада в “ядрен шантаж“

Киев получи директни указания да скъса всички споразумения, заяви руският президент

“Срещу нас започна и ядрен шан­таж. Става дума не само за …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...