Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN ↓ 1 GBP = 2.16102 BGN ↓ 1 CHF = 1.83784 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Години наред държавата не иска да се справи с 20 горски бракониери в Разлог

Години наред държавата не иска да се справи с 20 горски бракониери в Разлог

Години наред държавата не иска да се справи с 20 горски бракониери в Разлог

“В последните години има съставени над 200 акта на 20 системни нарушители. Те са познати на МВР и прокуратурата, но най-вече на обществеността, която купува от тях на по-ниски цени дърва“. Това каза пред БНР Дамян Дамянов - директор на Югозападното държавно предприятие. По думите му тези бракониери продават дървесина и на дървопреработвателни предприятия. Той посочи, че нарушенията се увеличават и за последните два месеци има отсечени над 250 дървета, което е 5 декара 60-годишна гора. Според Дамянов единственото дългосрочно решение е да се спре потреблението на тази незаконна дървесина, за което трябва съдействие на институциите.

В предаването “Преди всички“ Дамянов коментира, че статистиката показва, че една част от съставените актове за административни нарушения не се заплащат, друга се заплащат, защото глобата не е много висока: “От гледна точка на прокуратурата това са маловажни нарушения, които не могат да представляват състав на наказателно производство. И нарушителите продължават да обезлесяват Предел, това е тъжната история“.

Директорът на Югозападното държавно предприятие посочи, че в цяла Европа има бракониери, но те са по-малък процент и там глобите са по-големи от тези в България и посочи, че у нас паричното наказание за физически лица е между 500 и 1000 лева: “При организирана дейност, каквато е в Разлог - там е организирано доставяне на строителна дървесина и дърва за огрев. Работейки на черно, хората изкарват достатъчно средства, за да могат да плащат актовете за административни нарушения“. Той беше категоричен, че всички в Разлог знаят кои са бракониерите.

Дамян Дамянов уточни, че е засилено присъствието на мобилните звена и ще осигурят и на жандармерията, за да подпомагат дейността на горските служители в района на Предел.

България

Икономика

Култура

Спорт

16 играчи на Черно море с коронавирус!

16 футболисти на Черно море са с положителни проби за COVID-19. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани.

Ето какво гласи официа...

Прочети още:

Loading...

Свят

Новият френски премиер ще търси решения за кризата в икономиката

55-годишният Жан Кастекс, висш бюрократ и провинциален кмет, е напълно непознат за широката общественост

Новият министър-председател на Франц...

Прочети още:

Loading...