Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон01062020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.75631 BGN ↓ 1 GBP = 2.17102 BGN ↓ 1 CHF = 1.82447 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) И при криза мандрите в Смолянско не спират производството на качествени млечни продукти

И при криза мандрите в Смолянско не спират производството на качествени млечни продукти

И при криза мандрите в Смолянско не спират производството на качествени млечни продукти

Повишено търсене на млечни продукти с около 10 процента се забелязва през седмиците на въведеното извънредно положение заради коронавируса, информира Милкана Йорданова, председател на националното сдружение “Планинско мляко“. Ограничителните мерки срещу разпространението на заразата не се отразяват на работния ритъм на мандрите в Смолянско, които не са спрели производството си през тези дни. Кризата около пандемията показва, че трябва да се насърчава местното производство, особено на малките структури, които са по-устойчиви при подобни критични ситуации, коментира Йорданова.

Изкупуването на суровото мляко в региона не е спирало и в седмиците на извънредното положение, като организацията на приемане на суровината е съпътствана с повишени предпазни мерки. Кравето мляко се изкупува при цени 70-80 ст. за литър. През последните седмици се търси повече и кисело, и прясно мляко, допълват от “Планинско мляко“. Оставайки вкъщи, семействата наблягат на качествените продукти, обяснява Милкана Йорданова. По този начин родопските млечни изделия получават повече шанс на щандовете в магазините. На фона на паниката около пандемията, през последните няколко месеца се наблюдава видима тенденция за търсене на продукти с доказан произход и качество според председателя на сдружението “Планинско мляко“.

Поведението на пазара по време на кризата с пандемията показва, че трябва да се насърчава българското производство, коментира Йорданова.

България

Икономика

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Земеделските кооперации ще провеждат общите си събрания на открито, при строга организация и кратък дневен ред. За провеждането им трябва да...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Бивш отбор на Херо фалира

Бивш отбор на Херо фалира

Казахстанският Иртиш (Павлодар) отказа участие във футболното първенство на страната

Бившият отбор на Димитър Димитров-Херо Иртиш (Павлодар) ...

Прочети още:

Loading...

Свят