Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет09042020

Брой 69, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79913 BGN ↑ 1 GBP = 2.22385 BGN ↑ 1 CHF = 1.85264 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Започна приемът по новата Пчеларска програма

Започна приемът по новата Пчеларска програма

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) отвари на 24 февруари, приемът по новата Национална програма по пчеларство, която ще се прилага в тригодишния период до 2022 г. Документи за финансовата 2020 г. ще се приемат в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на физическото лице и по адресна регистрация на юридическо лице. Приемът ще продължи до 9 март 2020 г., уточниха от Фонда. Ръководството на ДФЗ увери пчеларите, че административният капацитет на Фонда ще бъде задействан на пълни обороти за разглеждане и одобряване на заявленията на кандидатите. Очаква се първото подписване на договори по Пчеларската програма да стане в края на март.

Мерки Б, Г и Д от Национална програма по пчеларство (2020-2022 г.) включват дейности за борба срещу вароатозата, за извършване на лабораторен анализ на меда и закупуване на кошери, пчелни семейства и майки. По мярка А кандидатите ще бъдат подпомагани при закупуването на дребен пчеларски инвентар, докато мярка В е насочена към подвижното пчеларство.

Националната програма по пчеларство за периода 2020-2022 г. е одобрена от Европейската комисия с Решение за изпълнение (ЕС) 2019/974 от 12 юни 2019 г. Общият й бюджет е на стойност 19,2 млн. лв., от които 50% са осигурени от ЕС и 50% - от националния бюджет. За тази година финансовият ресурс е 6 399 307 лв.

Информация за мерките от НПП 2020-2022 г. и условията за финансиране, както и образец на заявлението за подпомагане, заинтересованите лица могат да получат в областните дирекции на ДФЗ в отдел „Пчеларство, мляко и интервенции“ на дирекция „Селскостопански пазарни механизми“ в Централно управление на ДФЗ-РА, както и онлайн на сайта на Фонда.

Отново ще има възможност инвестициите по мерки А, Б, В и Д да бъдат реализирани чрез нисколихвен кредит от ДФЗ. След одобрение и сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ по НПП, пчеларите ще могат да подават заявления за кредит в срок до 15 юли в ОД на ДФЗ по постоянен адрес на физическото лице и по адресна регистрация на юридическо лице.

България

Икономика

Култура

Спорт

Бодуров даде последна отсрочка на Естеглал

Николай Бодуров още чака Естеглал да му се издължи и ако това се случи, бившият защитник на ЦСКА ще остане в иранския клуб. Бодуров не е пол...

Прочети още:

Loading...

Свят

Моряци на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“са със симптоми на коронавирус

Около 40 моряци на борда на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“ отскоро проявяват симптоми, съвместими с коронавируса, и са обект на...

Прочети още:

Loading...