Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10042020

Брой 69, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79913 BGN ↑ 1 GBP = 2.22385 BGN ↑ 1 CHF = 1.85264 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Биохрани и плодови вина са победители в конкурса “Изборът на потребителя” на Агра 2020

Биохрани и плодови вина са победители в конкурса “Изборът на потребителя” на Агра 2020

Биохрани и плодови вина са победители в конкурса “Изборът на потребителя” на Агра 2020

Огромен интерес към биопроизводството и експерименталните продукти отчетоха организаторите на “Винария” и “Фудтех” в Международния панаир Пловдив. В конкурса “Изборът на потребителя” бяха представени 119 изделия, оценени от близо 3000 анкетирани посетители. Хората вече обръщат голямо внимание какво слагат на трапезата си. Предпочитат здравословни храни и продукти от малки производители, с които могат да имат личен контакт и да получат по-подробна информация, коментира гл. ас. д-р Георги Тосков от УХТ. Като пример той посочи сиренето лабне, което сега излиза на пазара, но стана фаворит. То се нарежда сред победителите в категория „Млечни продукти“. Екзотичната паста от черен трюфел беше фаворит сред консервите, заедно с три вида традиционна лютеница.

В категорията „Хляб и сладкарски изделия“ се открои родопският хляб с квас, който отговаря на нагласите да се търси автентичното.

Класическият вкус победи и в категорията за месни продукти. В този раздел най-много точки събра ябълкова пуска, деликатес от свинско месо и подправки в мехур. Старият вкус от миналото и естествен произход на суровините – това е формулата на успешните месни продукти, изтъкна д-р Тосков.

Био шипков нектар, био сок от червена ябълка, натурален сок от ябълка и арония, масло от черен кимион, био орехово масло са категоричните предпочитания в категориите „Кафе, чай, напитки“ и „Ядки и сушени плодове“. Класацията показва, че биоизделията са предпочитани от потребителите.

Голямата изненада на конкурса беше в категория „Вино“, където отличените продукти са най-много. Потребителите харесаха по-интересни интерпретации с плодов вкус. Сред победителите са боровинково вино, череша с мерло, купаж от сира и марселан, но има и класически варианти, като гъмза, мелнишко вино, розе и други.

Голямата награда – плакет, взеха 20 изделия, а с грамоти са отличени други 31, но разликата в резултатите между двете групи е много малка.

България

Икономика

Култура

Спорт

Бодуров даде последна отсрочка на Естеглал

Николай Бодуров още чака Естеглал да му се издължи и ако това се случи, бившият защитник на ЦСКА ще остане в иранския клуб. Бодуров не е пол...

Прочети още:

Loading...

Свят

Моряци на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“са със симптоми на коронавирус

Около 40 моряци на борда на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“ отскоро проявяват симптоми, съвместими с коронавируса, и са обект на...

Прочети още:

Loading...