Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб11072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Агроасоциация ще вдига паметник на земеделеца в сърцето на златна Добруджа

Агроасоциация ще вдига паметник на земеделеца в сърцето на златна Добруджа

Асоциацията на земеделските производители в България отбеляза своя 15-годишен юбилей с тържествен коктейл в Националния дворец на културата сред свои членове, приятели, партньори и представители на държавната администрация. Събитието се проведе на 7 ноември и бе уважено от всички бивши министри от аграрното ведомство от създаването на АЗПБ до сега, ръководители на Държавен фонд „Земеделие“, депутати, представители на аграрния бизнес, академичните среди и много други.

В рамките на галавечерята се проведе благотворителна дарителска акция без аналог в земеделския сектор – инициатива за изграждане на монумент, символ на труда на земеделеца в България. В него ще бъде вградена Капсула на времето, в която ще бъдат „затворени“ послания към бъдещите поколения. Капсулата ще бъде отворена след точно 85 години – навръх 100-годишнината на Асоциацията. Набирането на средства за монумента ще продължи и на Националната среща на земеделските производители в България, която ще се проведе на 5 и 6 февруари в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци. По време на аграрния форум ще бъде представена визуализацията на проекта и точната му локация. Засега е ясно само, че монументът ще бъде разположен в сърцето на Златна Добруджа, от галавечерята са са били събрани 20 000 лева за каузата за изграждане на паметник на земеделеца у нас. Организаторите благодариха на дарителите като добавиха, че сумата все още е недостатъчна за строителството на монумента. От АЗПБ призовават своите членове, партньори и приятели да подкрепят инициативата, като припомниха, че имената на най-щедрите дарители ще бъдат записани в капсулата на времето и ще бъдат разкрити след 85 години – през далечната 2104-а година.

Министър Десислава Танева поздрави асоциацията за юбилея и добави, че диалогът с нея дава на министерството едно по-голямо спокойствие, че прилагането на политиките са разбрани правилно и се правят заедно с всички земеделски производители. „Искам да поздравя управлението на АЗПБ за усилията, които полага за обединение на браншовите организации. Не може да си представите какво затруднение за властта представлява тази разединеност“, каза още министър Танева.

България

Икономика

Loading...

Култура

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Директорът на проявата Алберто Барбера изрази задоволството си, че форумът ще се проведе при минимално съкращаване на кинотворбите. Шоуто ще...

Прочети още:

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...