Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря16102019

Брой 201, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Красимир Кумчев: Търговските вериги не купуват български ябълки, продават с предимство чужди!

Красимир Кумчев: Търговските вериги не купуват български ябълки, продават с предимство чужди!

Красимир Кумчев: Търговските вериги не купуват български ябълки, продават с предимство чужди!

Западните търговски вериги, разгърнати у нас, предлагат предимно ябълки, внесени от Италия, Полша и Гърция. Едва-едва са отворили врати за български. Вероятно имат нареждане от компаниите майки да пласират с предимство западната реколта от 2018 г. Така смята пловдивският производител Красимир Кумчев. Той подкрепя думите си с факта, че ако в предишни години до средата на септември е успявал да продаде през хипермаркетите около 30 на сто от продукцията си, то сега този процент е едва 3. „От нас искат само дребни ябълки, които предлагат в мрежи. Отказват да приемат едрите плодове”, посочи производителят.

Според Красимир Кумчев вносните ябълки са отлежали в хладилници от миналата есен. „ Ако нашите плодове са с такова качество, директно ще ги откараме за сок или оцет в цеха в Кричим, защото, сигурен съм, че никой магазин няма да иска да ги представи на щандовете си. И там ще ни ги купят за 0,18 лв. за килограм”, продължи той. Въпреки недоброто качество на вносните ябълки, хипермаркетите ги търгуват за 4 лева за килограм. След чумата по всичко що диша, днес сме свидетели и на разстрела на царицата на плодовете, пише във Фейсбук профила си Красимир Кумчев. Свидетели сме на безпрецедентна борба срещу всеки дръзнал да ПРОИЗВЕЖДА ХРАНА!Българската ябълка е нежелана във веригите! И няма нито един аргумент защо това се случва.

Държавата и нея я няма.

Боря се да защитя труда на децата си и всички, които произвеждат храна. Боря се да защитя българския потребител, за да консумира евтина и вкусна ябълка, но…

Пазарна икономика ли?!,пита той. За какво говорим- за свободна конкуренция или за окупация?

И завършва с призива: Не купувайте ябълки, произведени извън Родината. Търсете българските производители. Цената ни е ТРИ пъти по-ниска от тази, която ви налагат.

Текст под снимката: Италианската ябълка (на снимката), която ви продават за 3.99 лв, при нас е 18 стотинки!

България

Икономика

Култура

Спорт

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия стана третият отбор, който се класира на Евро 2020. “Сборная“ отвя с 5:0 Кипър в Никозия, записвайки седмия си пореден успех в гру...

Прочети още:

Loading...

Свят