Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24092018

Брой 182, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66185 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) По-скъпият ток ще вдигне цената на хляба, казват от бранша

По-скъпият ток ще вдигне цената на хляба, казват от бранша

По-скъпият ток ще вдигне цената на хляба, казват от бранша

Качеството на хляба във Варна през годините се подобрява, а хранителните навици и културата на варненци като потребители започват да стават все по-добри.

По качество продукцията на някои местни хлебопроизводители се доближава до средноевропейските. Естествено е и да държат малко по-висока цена. Това заяви за Дарик Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. Големите търговски вериги притискат производителите с различни изисквания. При това, при печалба, която може да достигне и надхвърли 40 на сто.

Да си търговец определено е по-печелившо и по-благодатно за бизнес. За съжаление ние, като производители, търпим негативите, цялото общество гледа производителя и цената. При отношенията търговец-производител в България търговецът има решаващата, по-силната роля. Така е наложен пазарът”, коментира бизнесменът, който управлява една от големите фирми за производство на хляб.

На ден във Варна се продават по около 120 000 хляба. През лятото обаче потреблението на насъщния скача с 20 на сто, разкри председателят на местните хлебари. „Увеличаване на цената на тока за бизнеса неминуемо ще доведе до поскъпване на хляба. Всеки производител има своя ценова политика и затова трудно може да се каже с колко точно може да скочи цената на хляба“, обясни Бонев. Според него по-скъпият ток ще повлияе и на цената на брашното и всички останали суровини, които се използват в бранша.

България

Икономика

Култура

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

Калдъръмите на Етнографския комплекс в Златоград ще бъдат сцена на възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември. Събитието …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят