Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) След съмнение за незаконен лов полицаи преследват съдия от Ловеч

След съмнение за незаконен лов полицаи преследват съдия от Ловеч

След съмнение за незаконен лов полицаи преследват съдия от Ловеч

В нощта на инцидента магис­т­ратът пол­з­вал и черна маска с прорези за очите, носа и устата, а раз­с­лед­ващите установили, че приятелят му Васил Василев е с криминално досие

Съдия от Ловеч е задър­жан за почти едно денонощие, след като повече от 15 минути бил прес­лед­ван заедно с негов поз­нат от полицията по подоз­рение за незaконен лов,съобщи вчера говорителят на глав­ния прокурор Румяна Арнаудова. Инциден­тът станал в нощта срещу 6 октом­ври близо до плевен­с­кото село Бохот. Съдия Иван Иванов бил в колата на своя приятел Васил Василев, когато полицаи опитали да ги спрат. До тази мярка се стиг­нало, защото джипът бил с изгасени свет­лини, работел само бой­ният му фар и се движел в кръг, каза Арнаудова, цитирана от БТА.

Полицаите се усъм­нили, че това е незаконен лов и включили както сирени, така и сиг­нал­ните лам­пите на пат­рул­ката. Вместо да спрат, съдията и приятелят му се опитали да избягат с колата, което довело до гонка с полицаите. Унифор­мените дори стреляли с бойни пат­рони по гумите на джипа, за да го спрат, при положение че няколко пъти се израв­нявали с него. В крайна сметка Иванов и Василев все пак са задър­жани. В колата имало две пушки и близо 120 пат­рона. На въп­рос — какво обяс­нение дават задър­жаните магис­т­рат и негов приятел, тя каза, че уж излезли да се раз­хож­дат (със заредени пушки!) и са се изгубили. После пък се били уплашили.

Засега съдията е раз­с­лед­ван само за отказа да се под­чини на полицаите, но прокуратурата не изк­лючва въз­мож­ността да го обвини и за незакон­ния лов. В нощта на инцидента магис­т­ратът пол­з­вал и черна маска с прорези за очите, носа и устата. Раз­с­лед­ващите установили, че Василев е с криминално досие.

От Окръж­ния съд в Ловеч съоб­щиха, че на 9 октом­ври, понедел­ник, съдия Иванов се е свър­зал с пред­седателя на съда и го е уведомил за това, че е бил задър­жан за срок от 24 часа от органите на реда. Той е изложил своята вер­сия за обс­тоятел­с­т­вата около задър­жането му. „До нас­тоящия момент в Окръжен съд – Ловеч не е пос­тъп­вала никаква официална инфор­мация от Прокуратурата на Репуб­лика Бъл­гария и органите на МВР по отношение на описания случай”, се посочва в съоб­щението на съда . Към нас­тоящия момент съдия Иван Иванов е в платен годишен отпуск.

България

Икономика

Култура

Ансамбъл “Българче“ отбеляза 50-годишен юбилей

Ансам­бъл “Бъл­гарче“ отбеляза 50-годишен юбилей

“Бъл­гарче“ е една от емб­лемите на Велико Тър­ново и школа по родолюбие за поколения великотър­новци.

За опаз­ването и популяризирането на бъл­гар…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...