Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря12122018

Брой 240, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71881 BGN1 GBP = 2.16765 BGN1 CHF = 1.73882 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2)

Ловът на пернат дивеч до огнищата на африканска чума е разрешен

Ловът на пернат дивеч до огнищата на африканска чума е разрешен

Министърът на земеделието Румен Порожанов е променил заповедта си от 13 ноември тази година, с която се забранява ловът в близост до огнищата на африканска чума по свинете, установени до граничния пункт Кайнарджа, Силистренско, а също и край каварненското село Българево и в Добричко. С новата си заповед от 5 декември министърът разрешава в тези региони да се извършва лов на пернат дивеч.

Забраната за лов остава за дивите свине. В останалите региони от страната този лов е разрешен, припомнят от агроминистерството.

Какви осигуровки ще плащат земеделци и тютюнопроизводители през 2019 г.?

Какви осигуровки ще плащат земеделци и тютюнопроизводители през 2019 г.?

Колко ще плащат месечно през 2019 г. за осигуровки регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители? Сега, когато Законът за държавното обществено осигуряване за догодина вече е обнародван и в него като минимален осигурителен доход за аграрния бранш е потвърдено, че сумата ще е 400 лева, сметката може да бъде направена.

Родените преди 1 януари 1960 г. трябва да превеждат месечно:За държавно обществено осигуряване:

За фонд „Пенсии“:19.80% от 400 лв. — 79,20

Прочети още…

Заработи уникална овцеферма без …мирис на овце

Заработи уникална овцеферма без …мирис на овце

В стопанството в гр.Долни Дъбник се отглеждат над 1700 овце от породата „Синтетична популация българска млечна“

Над 1700 овце от породата „Синтетична популация българска млечна“ се отглеждат в една от най-модерните овцеферми у нас. Стопанството се намира в град Долни Дъбник. През 2016 г. в него се изпълнява проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“. Разходите по проекта по селската програма са в размер на 1 901 378 лв., като по него…

Прочети още…

Във Видинско откриха ку-треска в две стада с овце

Във Видинско откриха ку-треска в две стада с овце

Ку-треска при овце е открита в два случая на в област Видин, като след консумация на прясно сирене от ферма се е заразил софиянец, съобщава БНР. Взети са необходимите мерки за неразпространение на заболяването, стадата са в белоградчишкото село Дъбравка и в кулското село Тополовец. Доктор Валери Велков, началник отдел Здравеопазване на животните в Агенцията по храните във Видин коментира, че е открито случайно,“от Дъбравка трябваше да пътуват към изложба за животни в Хановер. На случаен…

Прочети още…

България

Култура

Спорт

Свят