Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Сепаратисти нападнаха пакистанската фондова борса в Карачи

Сепаратисти нападнаха пакистанската фондова борса в Карачи

Най-малко шестима души, след които един полицай, бяха убити при опит на четирима въоръжени мъже да проникнат в сградата на фондовата борса в пакистанската финансова столица Карачи, предаде АФП.

Нападателите пристигнали и използвали огнестрелни оръжия и гранати, каза полицейски представител. Те първо хвърлили граната, а след това открили огън по охранителен пост пред борсата. Четиримата били убити от охраняващите сградата сили за сигурност, които отвърнали на огъня.

Убити са и четиримата нападатели, както и един полицай и един цивилен, а трима полицаи са ранени, се казва в изявление на полицията. Фондация “Едхи“, която е главната организация за спешна помощ в Карачи, пък съобщи за седем убити и седем ранени. Отговорност за атаката пое Армията за освобождение на Белуджистан. Тази групировка от години води въоръжена борба с искане за независимост на богатата на природен газ пакистанска югозападна провинция Белуджистан и през последните години е извършила редица нападения в Карачи, вкл. едно срещу китайското консулство, при което бяха убити двама души.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

„Синя България” предлага директор на Левски

На „Герена“ умуват за предстоящите промени

Левски ще има нов финансов директор. На „Герена“ вече имат силна кандидатура за поста, пише “Тема ...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...