Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Великобритания и ЕС започват маратонски преговори за отношенията след Брекзит

Великобритания и ЕС започват маратонски преговори за отношенията след Брекзит

Британци и европейци проявяват умерен оптимизъм в началото на петседмичните интензивни преговори, пише АФП. Целта им е най-накрая да се постигне напредък в разговорите за отношенията след Брекзит и да се избегне катастрофалната перспектива за липса на споразумение в края на годината.

Преговорите между двете страни започват с петдневна физическа среща в Брюксел, която ще е първата от март. Те ще продължат последователно всяка седмица в Лондон и Брюксел до края на юли. По-интензивните разговори за постигане на общо споразумение между ЕС и Великобритания трябва да дадат нов импулс след четири кръга преговори, нарушени от коронавируса и на които не беше постигнат особен напредък.

Великобритания, която напусна ЕС на 31 януари, продължава да прилага европейските правила до 31 декември. Ако не бъде постигнато споразумение до края на годината в търговските отношения между Лондон и Брюксел ще се прилагат единните правила на Световната търговска организация с високи мита и засилен митнически контрол. Това ще отслаби допълнително икономиките, които вече са тежко засегнати от пандемията от коронавируса.

България

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

Loading...