Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) ООН иска Израел да спре своите “незаконни планове“ за анексия

ООН иска Израел да спре своите “незаконни планове“ за анексия

ООН иска Израел да спре своите “незаконни планове“ за анексия

Заляха с фалшива кръв фонтан на пл. “Доналд Тръмп“ в град Петах Тиква

Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет призова Израел да спре своите “незаконни“ планове за анексия на част от окупирания Западен бряг и предупреди, че това може да доведе до смъртоносни сблъсъци, предаде Ройтерс.

“Анексията е незаконна. Точка“, каза Бачелет. Планът на израелския премиер Бенямин Нетаняху да разшири суверенитета на Израел върху еврейски селища на Западния бряг предизвиква осъждане от палестинците, арабските съюзници на САЩ и други чуждестранни правителства. Израелското правителство предвижда да започне на 1 юли официални обсъждания по въпроса за анексията.

Главният коалиционен партньор на Нетаняху - Бени Ганц, каза, че датата 1 юли, набелязана като начало на обсъжданията по предложението за анексия, “не е свещена“, заявиха от неговата партия “Синьо и бяло“.

Изказването на Ганц, направено на среща с американския посланик Дейвид Фридман и съветника на Белия дом Ави Берковиц, поставя под съмнение изгледите за единен израелски подход към близкоизточния мирен план на президента на САЩ Доналд Тръмп.

“На срещата Ганц даде да се разбере, че 1 юли не е свещена дата“, и изрази предпочитание Израел да се заеме с икономическите последици от кризата с коронавируса, заяви източникът.

Ганц, приветствал плана на Тръмп като “исторически ход“, е казал на американските пратеници, че това би трябвало да бъде осъществено “със стратегическите партньори в региона и с палестинците и да се постигне уреждане, което е от полза за всички страни“.

Протестиращи срещу плановете за анексия изляха червена боя, наподобяваща фалшива кръв, във фонтан на пл. “Доналд Тръмп“ в израелския град Петах Тиква. “Анексията ще ни струва кръв“, беше написано с червена боя до фонтана на площада, кръстен на Тръмп миналата година в чест на решението му да признае през 2017 г. Ерусалим за столица на Израел.

България

Икономика

Loading...

Култура

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

Loading...