Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет05062020

Брой 104, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73852 BGN ↓ 1 GBP = 2.18078 BGN ↓ 1 CHF = 1.8133 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Регистрираните заразени с новия вирус в света надвишават 5 млн.

Регистрираните заразени с новия вирус в света надвишават 5 млн.

Регистрираните заразени с новия вирус в света надвишават 5 млн.

Руски военни изградиха полеви палатков лагер за карантина с 2000 места в Източен Сибир

Регистрираните заразени с новия коронавирус по света вече са над 5 милиона, предаде ТАСС, като се позова на свое преброяване въз основа на официална статистика.

По последни данни потвърдените случаи са над 5 000 890. Те са се удвоили за един месец. 327 724 от заразените са починали.

Най-тежко засегнатата държава са САЩ. Тук са близо 1/3 от регистрираните заразени и над 1/4 от починалите.

На второ място е Русия (308 705 и 2972 починали), а на трето - Бразилия (293 357 заразени, от които са починали 18 894).

Министерството на отбраната на Русия съобщи междувременно, че е завършено изграждането на полеви обсервационен лагер с 2000 места в селището Еруда в Северо-Енисейския район на Красноярския край в рамките на оказване на помощ за предотвратяване на взрив на коронавирусна инфекция в злратодобивно предприятие, предаде ТАСС.

Палатковият лагер е предназначен за 14-дневна арантина на работници от златодобивната мина “Олимпиада“, които са имали контакт със заразени или се намират в риск.

Във всяка палатка може да бъдат настанени до 20 души, има полева баня и кухня с модерна техника за приготвяне на храна. Армията съобщи по-рано през седмицата, че е разположила и мобилна полева болница със 100 легла в същото селище.

В Северо-Енисейския район са били изпратени над 400 военнослужещи, включително 77 лекари и медицински специалисти.

Властите на Красноярския край проведоха кризисно заседание заради ситуацията в мина “Олимпиада“. В мината, която работи от 1996 г., 866 души от общо 6000 работници, са дали положителен резултат на първия тест за коронавируса. При вторите тестове е потвърдена зараза при 400 от тези 866 работници.

България

Икономика

Скъпото парно паникьоса Борисов

Скъпото парно паникьоса Борисов

Премиерът е недоволен от плановете на регулатора да вдигне цената на топлоенергията с над 20% за София от 1 юли въпреки много по-евтиния газ...

Прочети още:

Loading...

Култура

Кинофестивалът в Кан обяви официалната си селекция

Фестивалът в Кан бе анулиран тази година, заради пандемията, но излъчи своята селекция. Филми на режисьорите Уес Андерсън, Франсоа Озон и Ст...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Разочарование за Кирил Десподов и Щурм

Щурм (Грац) записа загуба с 1:2 у дома от Волфсбергер при подновяването на австрийското футболно първенство след пандемията. Българският...

Прочети още:

Loading...

Земеделие