Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет28022020

Брой 294, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.79846 BGN ↓ 1 GBP = 2.32422 BGN ↓ 1 CHF = 1.84408 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Затвориха 450 училища в Банкок заради замърсяване на въздуха

Затвориха 450 училища в Банкок заради замърсяване на въздуха

Властите в тайландската столица Банкок наредиха около 450 училища да останат затворени вчера заради замърсяването на въздуха, достигнало опасно високи равнища, предаде Ройтерс.

В Банкок, който е най-посещаваният град в света, регистрираното ниво на фините прахови частици е 78.3 микрограма на куб. м. Равнище над 35 се смята за опасно за здравето, според независимата организация за контрол на качеството на въздуха ЕърВижуал. Фините прахови частици може да включват прах, сажди и дим и са толкова малки, че могат да се натрупат дълбоко в белите дробове и да навлязат в кръвоносната система.

Като много разрастващи се азиатски градове Банкок страда от автомобилни газове, прах от строителни обекти и емисии от промишлеността. Смята се обаче, че горенето на стърнища и храсти в полетата в селските райони допринася най-много за замърсяването през сухите зимни месеци. Индексът за качество на въздуха в Банкок вчера беше 163, по данни на ЕърВижуал, а показатели над 150 се смятат за опасни.

Миналия януари Банкок затвори училищата за седмица заради замърсяването. Тази година засега неприсъственият ден за учениците беше само вчера.

Икономика

Култура

Спорт

Барселона се измъкна с добър резултат в Неапол

Барселона се измъкна с добър резултат в Неапол

Наполи и гостуващият Барселона завършиха 1:1 в първи мач помежду им от 1/8-финалите на Шампионската лига. Срещата бе дебют за треньора н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Още 12,9 млн. лв. за младите фермери по подмярка 6.1

Още 12,9 млн. лв. за младите фермери по подмярка 6.1

С допълнителни 12,9 млн. лева ще разполага бюджетът по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие н...

Прочети още:

Loading...