Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16092019

Брой 178, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76264 BGN ↓ 1 GBP = 2.19527 BGN ↓ 1 CHF = 1.78778 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Израел предлага военно сътрудничество с Киев

Израел предлага военно сътрудничество с Киев

Израел предлага военно сътрудничество с Киев

Имаме нужда един от друг, увери Нетаняху украинския премиер

Израел има готовност да обсъди въпроса за военно сътрудничество с Украйна, но този аспект съдържа “известни ограничения“. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху на обща пресконференция с украинския си колега Володимир Гройсман в Киев, предаде ТАСС.

Нетаняху уточни, че става дума за ограничения, засягащи проблеми на сигурността. Тези въпроси вероятно ще се обсъждат от представители на двете правителства, добави той.

“Според мен Украйна има сега голяма възможност за развитие, която не бива да се изпуска. Според мен най-добрата възможност за това се поражда от кризата“ в страната, каза Нетаняху.

Гостът подчерта, че криза е тласнала напред и развитието на икономиката на Израел. “С по-ниски данъци гарантирахме конкуренция и тогава започнахме да се движим напред“, обясни домакинът Гройсман.

“Можем да увеличаваме стокообмена, имаме нужда един от друг“, увери украинският премиер, като посочи сред перспективните сфери “агропромишления сектор, енергетиката, машиностроенето, иновациите“, където по думите му Украйна може да се възползва от опита на Израел.

Нетаняху изтъкна “безспорното желание“ на Израел да развива сътрудничеството с Украйна.

Според анализатори Нетаняху е призовал по-ранов Киев за укрепване на връзките между еврейската държава и Украйна с оглед да спечели на своя страна повече гласове в навечерието на парламентарни избори в Израел.

След падането на Желязната завеса в еврейската държава се установиха над 1 млн. души от бивши съветски републики, които са 1/5 от жителите на Израел.

Придружен от украинския президент Володимир Зеленски, израелският премиер посети предния днен мемориала в Бабий Яр, където е бил извършен най-мащабният масов разстрел по време на Холокоста. Над 33 000 украински евреи са били убити там през септември 1941 г.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие