Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт20082019

Брой 159, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76153 BGN ↓ 1 GBP = 2.13558 BGN ↓ 1 CHF = 1.79698 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) „Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

„Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

„Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

Скопие нареди да се променят разяснителните надписи на паметниците

Най-голям процент корупция в Северна Македония има в съдебната система, пише в. “Вечер“, позовавайки се на данни на Държавната комисия за предотвратяване на корупцията ДКСК, съобщени на семинар с неправителствени организации.

Председателката на ДКСК Биляна Ивановска каза, че с неотдавнашните изменения в закона гражданите, които сигнализират за корупция, са защитени и тяхната анонимност е гарантирана. Тя посочи, че през последните няколко месеца се е увеличил броят на сигналите. Според неправителствените организации обаче най-голяма корупция има при назначаване на работа, на второ място са търговете за обществени поръчки, а на трето място - медиите.

Северна Македония започна да поставя разяснителни надписи на паметниците и да отстранява Звездата от Вергина от символите на държавни институции и публични места съгласно Преспанското споразумение с Гърция, предаде МИА.

“В чест на Александър Велики, историческа фигура, която принадлежи на античната елинистична история и на световното културно наследство. Тук е представен като воин на кон“ - така ще пише вече на паметника „Воин на кон” на централния площад в Скопие. Подобни текстове ще бъдат поставени и на други паметници на личности от древността, които са поставени в няколко града на страната. Текстовете ще бъдат на македонски, албански и английски език.

Преспанското споразумение, подписано на 17 юни 2018 г. и одобрено от парламентите на двете страни в началото на тази година, постави условие Северна Македония да се откаже от всякакви претенции за връзки с културата на древна Македония и нейните символи.

България

Икономика

Култура

В тревненската галерия “Гъбенски“ се откри изложба “Форма - 2019“.

В тревненската галерия “Гъбенски“ се откри изложба “Форма - 2019“.

В тревненската галерия “Гъбенски“ е открита изложба с художествени творби от деветото издание на международния симпозиум “Форма - 2019“. Лет...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Люпко Петрович засипа с похвали роден национал

Люпко Петрович засипа с похвали роден национал

Треньорът на ЦСКА отказа да говори защо капитана на „червените” Николай Бодуров не попада в групата

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович бе много...

Прочети още:

Loading...

Земеделие