Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря16102019

Брой 200, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) „Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

„Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

„Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

Скопие нареди да се променят разяснителните надписи на паметниците

Най-голям процент корупция в Северна Македония има в съдебната система, пише в. “Вечер“, позовавайки се на данни на Държавната комисия за предотвратяване на корупцията ДКСК, съобщени на семинар с неправителствени организации.

Председателката на ДКСК Биляна Ивановска каза, че с неотдавнашните изменения в закона гражданите, които сигнализират за корупция, са защитени и тяхната анонимност е гарантирана. Тя посочи, че през последните няколко месеца се е увеличил броят на сигналите. Според неправителствените организации обаче най-голяма корупция има при назначаване на работа, на второ място са търговете за обществени поръчки, а на трето място - медиите.

Северна Македония започна да поставя разяснителни надписи на паметниците и да отстранява Звездата от Вергина от символите на държавни институции и публични места съгласно Преспанското споразумение с Гърция, предаде МИА.

“В чест на Александър Велики, историческа фигура, която принадлежи на античната елинистична история и на световното културно наследство. Тук е представен като воин на кон“ - така ще пише вече на паметника „Воин на кон” на централния площад в Скопие. Подобни текстове ще бъдат поставени и на други паметници на личности от древността, които са поставени в няколко града на страната. Текстовете ще бъдат на македонски, албански и английски език.

Преспанското споразумение, подписано на 17 юни 2018 г. и одобрено от парламентите на двете страни в началото на тази година, постави условие Северна Македония да се откаже от всякакви претенции за връзки с културата на древна Македония и нейните символи.

България

Икономика

Култура

Спорт

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия стана третият отбор, който се класира на Евро 2020. “Сборная“ отвя с 5:0 Кипър в Никозия, записвайки седмия си пореден успех в гру...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците нападат домашните животни, а местните хора не могат да се...

Прочети още:

Loading...