Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73236 BGN ↑ 1 GBP = 2.16953 BGN ↑ 1 CHF = 1.83767 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) „Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

„Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

„Вечер”: Най-голямата корупция в Македония е в съдебната система

Скопие нареди да се променят разяснителните надписи на паметниците

Най-голям процент корупция в Северна Македония има в съдебната система, пише в. “Вечер“, позовавайки се на данни на Държавната комисия за предотвратяване на корупцията ДКСК, съобщени на семинар с неправителствени организации.

Председателката на ДКСК Биляна Ивановска каза, че с неотдавнашните изменения в закона гражданите, които сигнализират за корупция, са защитени и тяхната анонимност е гарантирана. Тя посочи, че през последните няколко месеца се е увеличил броят на сигналите. Според неправителствените организации обаче най-голяма корупция има при назначаване на работа, на второ място са търговете за обществени поръчки, а на трето място - медиите.

Северна Македония започна да поставя разяснителни надписи на паметниците и да отстранява Звездата от Вергина от символите на държавни институции и публични места съгласно Преспанското споразумение с Гърция, предаде МИА.

“В чест на Александър Велики, историческа фигура, която принадлежи на античната елинистична история и на световното културно наследство. Тук е представен като воин на кон“ - така ще пише вече на паметника „Воин на кон” на централния площад в Скопие. Подобни текстове ще бъдат поставени и на други паметници на личности от древността, които са поставени в няколко града на страната. Текстовете ще бъдат на македонски, албански и английски език.

Преспанското споразумение, подписано на 17 юни 2018 г. и одобрено от парламентите на двете страни в началото на тази година, постави условие Северна Македония да се откаже от всякакви претенции за връзки с културата на древна Македония и нейните символи.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

„Синя България” предлага директор на Левски

На „Герена“ умуват за предстоящите промени

Левски ще има нов финансов директор. На „Герена“ вече имат силна кандидатура за поста, пише “Тема ...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протестите срещу продължаващото застрояване на българското Черноморие и промените в Закона за биоразнообразието се проведоха вчера в Айтос, ...

Прочети още:

Loading...