Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73236 BGN ↑ 1 GBP = 2.16953 BGN ↑ 1 CHF = 1.83767 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 100 000 жени от селските райони на Бразилия демонстрират в “Шествие на маргаритките“

100 000 жени от селските райони на Бразилия демонстрират в “Шествие на маргаритките“

Около 100 000 жени от селски райони по данни на организаторите взеха участие в столицата на Бразилия в традиционното “Шествие на маргаритките“, което тази година се превърна в протест срещу президента Жаир Болсонаро, предаде АФП.

Това шествие се провежда на всеки 4 години в защита на селяните и на правата на жените в тази силно засегната от домашното насилие страна.

Жените протестираха срещу правителствената политика за разширяване на употребата на пестициди и обявеното от Болсонаро намерение да разреши експлоатацията на мини в туземни територии и защитени зони.

Жени от местни племена от цяла Бразилия, които предния ден демонстрираха в столицата срещу “геноцидната политика“ на крайнодесния президент, се присъединиха към второто шествие.

Също в сряда в бразилската столица се състоя и протест срещу бюджетните съкращения в образованието и пенсионната реформа.

Демонстрантите носеха табели с надписи с искания за суверенитет на народа, за освобождаване на бившия президент Луиз Инасио Лула да Силва и за една Бразилия без насилие.

Лула, популярният бивш ляв президент в периода 2003-2010 г., излежава присъда от 8 години и 10 месеца затвор за корупция и пране на пари.

Повечето демонстрантки носеха виолетови дрехи, цветя и сламени шапки като символичен цвят на протестната проява. Някои от тях осъдиха в изказвания “женомразието, расизма и хомофобията“ на Болсонаро.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

„Синя България” предлага директор на Левски

На „Герена“ умуват за предстоящите промени

Левски ще има нов финансов директор. На „Герена“ вече имат силна кандидатура за поста, пише “Тема ...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протестите срещу продължаващото застрояване на българското Черноморие и промените в Закона за биоразнообразието се проведоха вчера в Айтос, ...

Прочети още:

Loading...