Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря11122019

Брой 237, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76567 BGN ↓ 1 GBP = 2.32635 BGN ↑ 1 CHF = 1.79073 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин: Руснаците и украинците са един народ

Путин: Руснаците и украинците са един народ

Путин: Руснаците и украинците са един народ

Сближаването между Русия и Украйна е неизбежно, уверен е руският президент

Руският президент Владимир Путин обяви, че вярва, че руснаците и украинците съставляват един народ и че двете страни трябва да намерят начин да се обединят, предаде“Асошиейтед прес“.

Путин е коментирал темата в интервю за американския филмов режисьор Оливър Стоун на 19 юни; материал от интервюто беше използван във филм на Стоун за Украйна, а пълният запис беше публикуван от Кремъл преди ден.

“Смятам, че руснаците и украинците са един народ ... една нация всъщност“, изтъкнал руският държавен глава, допълвайки: “Когато тези земи, които са ядрото на Украйна, бяха присъединени към Русия ... никой не е мислил себе си като нещо друго освен като руснаци.“ Путин изтъква, че “можем да използваме това като конкурентно предимство по време на някаква форма на обединение“.

Сближаването между Русия и Украйна е неизбежно, както и изграждането на съюзнически отношения между държавите. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за известния филмов режисьор Оливър Стоун, предадоха местни медии. Според него сближаването между двете държави ще стане рано или късно. По-рано стана известно, че Путин е дал интервю за Стоун за документалния филм “В борба за Украйна“, който е посветен на украинската криза. Той беше представен на Таормина филмов фестивал в Италия. Мисля, че е неизбежно. Във всеки случай е неизбежно изграждането на нормални, приятелски, дори бих казал повече от приятелски - съюзнически отношения. Сближаването е неизбежно, коментира руският лидер.

По-рано стана известно, че Путин е дал интервю за Стоун за документалния филм “В борба за Украйна“, който е посветен на украинската криза. Той беше представен на Таормина филмов фестивал в Италия.

България

Икономика

Култура

НИМ представи древни находки и нови открития

НИМ представи древни находки и нови открития

Сред експонатите са микенска керамика от късната бронзова епоха, златни пръстени от Калиакра и изключително ценни византийски монети. Открив...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие