Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт10122019

Брой 236, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN (=) 1 GBP = 2.31588 BGN ↑ 1 CHF = 1.78321 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Експерт: Продажбата на С-400 на Турция е лична победа на Путин

Експерт: Продажбата на С-400 на Турция е лична победа на Путин

Експерт: Продажбата на С-400 на Турция е лична победа на Путин

Според Руслан Пухов със сделката Москва е постигнала огромен успех на международната сцена

Договорът за закупуването от страна на Турция на отбранителните системи С-400 от Русия, което предизвика криза в отношенията между Вашингтон и Анкара се превърна и в новина от световния дневен ред, пише турската секция на Евронюз, цитирана от Епицентър.

Според някои анализатори реализирането на този договор ще тласне още по-напред отношенията между Анкара и Москва, в сравнение с отношенията на Турция с Европа и САЩ. Директорът на базираният в Москва Център за анализ на стратегиите и технологиите Руслан Пухов окачествява продажбата на С-400 за Турция като личен успех на руския президент Владимир Путин, изтъквайки, че с това споразумение Русия е постигнала огромен успех на международната сцена.

По думите на Пухов договорът за продажбата на С-400 е нещо повече от оръжейна сделка и занапред това ще увеличи влиянието на Русия над Турция. „Това е нещо повече от оръжейна търговия. Това е огромен успех за Русия на международната сцена. Това е категоричен успех на Путин. Защото, ако не беше неговата лична намеса, сделката нямаше да се сключи“, заявява Пухов пред Евронюз. Пухов подчертава големите ползи за Русия от въпросната сделка и допълва: „Предимствата за Русия са ясни: нейното влияние върху Турция ще нарасне, ще спечели пари, ще се създаде възможност за продажба на нови продукти на Турция, открива се възможност и за „тролване“ на американците.“

Пухов акцентира, че отношенията на Русия с Турция ще преминат в нов етап и отбелязва, че гаранциите за сигурност, които руснаците дават са повече в сравнение с тези на европейците и американците. „Ние ставаме все по-тясно свързани с турците. И за двете страни ще бъде по-лесно да постигнат разбирателство. Когато се купуват оръжия, това означава, че се купува и сигурност“, заявява руският специалист.

Турция започна да получава миналия петък части от комплексите С-400. САЩ твърдят, че руските системи са проектирани, за да сваля самолети на НАТО и могат да събират критична разузнавателна информация, която да компрометира стелт способностите на изтребителите пето поколение.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

Заедно с пролетниците общо ниви със зърно ще достигнат 27,1 млн. дка

Засетите площи с пшеница тази есен ще бъдат като миналогодишните и ще на...

Прочети още:

Loading...